Rode kool stamppot met vegan knakworst en radijsjes

4,0
Gemiddelde van 10 reviews
674 kcal
290 g groente
Rode kool stamppot met vegan knakworst
arrow down

Vandaag op het menu: een vrolijk gekleurde stamppot met vegan knakworst, rode kool en radijsjes. In deze stamppot roerbakken we de groenten. Zo behoud je lekker veel smaak, vitaminen en een knapperige 'bite'. Perfect voor je dagelijkse portie gezondheid!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en stamp de aardappels met wat kookvocht en mosterd tot een smeuïge puree.
  2. Pel en snipper intussen de ui. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool. Halveer de kool, verwijder de harde stronk en snijd in flinterdunne reepjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de ui en rode kool 10-15 minuten op een middelhoog vuur. Schep of schud regelmatig om en voeg eventueel een scheutje water toe. Bak de laatste minuten de appel mee en schenk de (balsamico)azijn erbij.
  3. Verhit olie in andere een bakpan. Snijd de worstjes in plakjes en bak enkele minuten. (Je kunt de worstjes ook in zijn geheel mee verwarmen met de aardappels.)
  4. Was de radijsjes, verwijder het blad en snijd klein. Schep de rode kool en radijsjes door de aardappelpuree. Proef en breng op smaak met zout en peper en serveer met de vegan knakworstjes.
TIP
Je kunt ook een paar mooie appel plakken opbakken en in z'n geheel op de stamppot leggen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, kruimig
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Rode koolHerkomst: de Lepelaar
  • 1 st AppelHerkomst: biofruit
  • 150 g Vegan boeren knakworstHerkomst: Wheaty
  • 1 bosje RadijsHerkomst: Be-leaf
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 2 tl Mosterd
  • 1 el (Balsamico)azijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -15%
vegetablecounter
Groente+ 130%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -55%
water-reduction-score
Water -76%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganLactosevrijVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie674 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker22 g
Vet22 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit28 g
Vezels16 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Selderij
Mosterd
Tarwe
Gluten
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Fajita wraps met portabella
590 kcal
250 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Lekker snel,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Afvallen
Bulgur met (vegan) gehaktsaus
627 kcal
200 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Afvallen,   Vegan,   Lactosevrij
Snelle Pad Thai
649 kcal
225 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   9 maanden,   Lekker snel,   Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   Vegan