Romige oesterzwamsoep met rode linzen en koriander

Nog geen reviews
537 kcal
250 g groente
Romige oesterzwamsoep
arrow down

De oesterzwam heeft een platte, oestervormige hoed met een klein steeltje. De oesterzwam is er in verschillende kleuren: roze, geel en grijs. Vandaag gebruiken we de grijze variant voor een stevige soep. De oesterzwam bevat minder water dan de champignons en is daardoor steviger en langer te bewaren. Verhit de oesterzwam niet te lang, anders verliest het zijn stevigheid.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Schrap of schil de wortel en snijd klein. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de rode peper heel fijn. Was de linzen in een zeef onder de kraan.
  2. Breng een pan met het water en het groentebouillontablet aan de kook. Verhit olie in een ruime soeppan en fruit de ui, knoflook, rode peper en gember 2 minuten. Voeg de wortel en rode linzen toe, bak even mee en breng op smaak met de citroen-kerriepoeder. Schenk de bouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken.
  3. Veeg de oesterzwammen schoon en snijd of scheur in stukken. Voeg een derde van de oesterzwammen en de helft van de crème fraîche toe aan de soep, verwarm even en pureer met een staafmixer. Vind je de soep te dik? Schenk er dan nog wat water bij. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de rest van de oesterzwammen bruin op een middelhoog vuur (circa 5 minuten). Breng op smaak met zout en peper.
  5. Roer de overgebleven crème fraîche los met een beetje water. Schep de soep in ruime borden en schenk of druppel de crème fraîche erover. Garneer met de oesterzwammen en verse koriander.
TIP
Ook lekker met verse munt.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 200 g WortelHerkomst: Udea
  • 2 tl Gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 2 tl Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
  • 70 g Rode linzenHerkomst: do it
  • 200 g OesterzwamHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 125 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 500 ml Water
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -6%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 23%
co2-reduction-score
CO2eq -72%
water-reduction-score
Water -47%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallenGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie537 kcal
Koolhydraten29 g
Suiker10 g
Vet36 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit15 g
Vezels18 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Melk
Koriander
Peulvruchten
Lactose
Mais
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen