Romige risotto met paprika champignons en rucola

Nog geen reviews
586 kcal
230 g groente
Romige risotto met paprika
arrow down

Risotto is een rijstgerecht uit het Noorden van Italië. Risottorijst is de verzamelnaam van verschillende rijstsoorten, zoals Arboria, Roma, Baldo en Carnaroli. Alle soorten zijn licht klevend en de korrels zijn groot en rond. De rijstkorrels kunnen meer dan vier maal hun gewicht in vocht opnemen, zonder van vorm te veranderen of kapot te koken. Is je risotto klaar en heb je nog wat tijd over? Zet dan afgedekt even opzij en laat de smaken goed intrekken. De risotto wordt hierdoor nog lekkerder.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met het water en het groentebouillontablet aan de kook. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein.
  2. Verhit olie (of roomboter) in een bakpan met een dikke bodem en bak de paprika, ui en knoflook gedurende 2 minuten. Veeg de kastanjechampignons schoon en halveer ze of snijd in vieren. Voeg ze toe aan de pan en bak nog een paar minuten mee.
  3. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten met de groenten mee. Voeg een deel van de bouillon toe. Roer regelmatig en laat de risotto de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat al de bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25-30 minuten. Het is lekker als de risotto nog smeuïg is.
  4. Roer de geraspte kaas door de risotto (bewaar een beetje). Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Was de rucola, snijd klein en schep door de risotto. Bestrooi met de overgebleven kaas.
TIP
Je kunt de groenten ook in een andere pan bakken en naast de risotto serveren.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st PuntpaprikaHerkomst: EKO
  • 300 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 130 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 75 g Geraspte kaas DEZE GEBRUIKENHerkomst: Kaandorp
  • 75 g RucolaHerkomst: green specialties
Zelf toevoegen
  • 400 ml Water
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 4%
vegetablecounter
Groente+ 83%
vita-score
Vitaliteit+ 23%
co2-reduction-score
CO2eq+ 20%
water-reduction-score
Water -31%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrijGezin9 maandenVegetarischVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie586 kcal
Koolhydraten59 g
Suiker6 g
Vet28 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit19 g
Vezels7 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Melk
Mais
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Zoete aardappel-kokossoep
754 kcal
420 g groente
Lactosevrij,   Variatie,   Vegan,   Afvallen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin
Special +€ 4,25 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
704 kcal
250 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Gezin
Oosterse boerenkoolstamppot
822 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Variatie,   Eiwitrijk,   9 maanden,   Seizoen,   Lactosevrij,   Gezin
Japanse natto rijst bowl
688 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   Vegetarisch,   Seizoen,   Lactosevrij,   Eiwitrijk
Special +€ 1,36 p.p.
Portabella met een saus van truffelboter
747 kcal
330 g groente
Glutenvrij,   Variatie,   9 maanden,   Specials,   Vegetarisch,   Seizoen,   Gezin