Roodbaarsfilet met ravioli van koolrabi en gekookte aardappels

Nog geen reviews
655 kcal
300 g groente
Roodbaarsfilet met ravioli van koolrabi
arrow down

Frank Fol, de groentekok, weet op een creative manier groenten te gebruiken en te presenteren in zijn gerechten. Zo bevat het special gerecht van vandaag ravioli gemaakt van koolrabi en gevuld met kastanjechampignons en aardpeer. Het ziet er niet alleen erg mooi uit, het is ook nog eens superlekker! Onze biologische aardpeer wordt geleverd door Arenosa in Lelystad.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels en halveer de grote exemplaren. Kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna af en zet opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smeer de roodbaarsfilet in met olie, zout en peper en bak in de voorverwarmde oven in 10 minuten gaar.
  3. Schil de koolrabi en snijd in flinterdunne plakjes met een mandoline, dunschiller of kaasschaaf. Breng een pan met water aan de kook en blancheer de plakjes krokant gaar in ongeveer 30 seconden. Leg ze vervolgens in ijskoud water. Blancheer ook de verse peterselie. Leg deze in een ander bakje met ijswater. Bewaar het kookvocht.
  4. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier. Schil de aardpeer, snijd de aardpeer en champignons in hele kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Verhit olie in een bakpan en fruit de sjalot glazig. Voeg vervolgens de champignons, aardpeer en een scheutje water toe en stoof alles gaar in 10-15 minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Mix de peterselie met een scheutje kookvocht en olijfolie extra vierge tot een sausje. Kruid met zout en peper.
  6. Neem een plakje koolrabi, leg wat gebakken champignons met aardpeer erop en vouw dubbel. Doe dit totdat de plakjes koolrabi op zijn. Serveer de aardappels en roodbaarsfilet ernaast en druppel de peterseliesaus erover.
TIP
Het peterseliesausje is ook erg lekker met een beetje room, crème fraîche of sojacuisine.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 200 g RoodbaarsfiletHerkomst: Fish and more
  • 1 st KoolrabiHerkomst: de Waog
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Herbio
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 200 g AardpeerHerkomst: Arenosa
  • 1 st SjalotHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -18%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 57%
co2-reduction-score
CO2eq -24%
water-reduction-score
Water -55%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGlutenvrijVariatieLactosevrijEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie655 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker4 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit34 g
Vezels11 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin