Selderijsalade met peer, blauwe kaas en ei ! Weinig koolhydraten

4,7
Gemiddelde van 18 reviews
691 kcal
250 g groente
Selderijsalade met peer, blauwe kaas en ei

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een gerecht met een heerlijk kaasje: 'Bastiaansen Brabantse blauwe' van kaasboerderij Molenschot. Het is een smaakvolle combinatie van de gewone Goudse kaas en de Franse Roquefortschimmel. De smaak is heel eigen, romig, zacht in de aanzet en licht pikant door de blauwe schimmel. LET OP: Er zit wel een gekookt eitje in deze salade. Deze zijn we vergeten op de foto te zetten. Excuus!

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Rooster de boekweit 5 minuten in een droge pan op een zacht vuur. Schud regelmatig om en zet dan apart.
  2. Breng een kleine pan met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten gaar. Laat ze schrikken onder de koude kraan en snijd in partjes.
  3. Pel en snipper de sjalot. Was de sla, laat heel goed uitlekken en snijd of scheur klein. Was de bleekselderij stengels en snijd klein. Klop een dressing van de mayonaise, mosterd, olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper. Doe alle groenten in een ruime slakom en meng de dressing erdoor.
  4. Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Snijd de blauwe kaas in dobbelsteentjes. Hak de walnoten grof en rooster in dezelfde pan als de boekweit enkele minuten tot de walnoten bruin kleuren.
  5. Spreid de sla met de bleekselderij uit op een mooie schaal en verdeel de peer, kaas, ei en walnoten erover. Garneer met de geroosterde boekweit. PS: Het ei staat niet op de foto, maar dat is een foutje van onze kant. Excuus, je kunt deze dus gewoon toevoegen!
TIP
Je kunt de partjes peer ook grillen in plaats rauw serveren.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 30 g BoekweitHerkomst: Your Organic Nature
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 1 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Groene eikenbladslaHerkomst: Biogarden
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st Peer
  • 100 g Blauwe kaasHerkomst: Bastiaansen
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Mayonaise
  • 1 tl Mosterd
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Azijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -27%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 63%
co2-reduction-score
CO2eq -53%
water-reduction-score
Water -64%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie691 kcal
Koolhydraten26 g
Suiker10 g
Vet54 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit22 g
Vezels7 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Noten
Selderij
Ei
Melk
Lactose
Mosterd
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen