Slawraps met rundergehakt mais en kidneybonen

Nog geen reviews
554 kcal
335 g groente
Slawraps met rundergehakt
arrow down

Vandaag eten we gevulde wraps. De koolhydraatrijke tortilla wraps vervangen we voor ijsbergsla. Daardoor bevatten deze slawraps meer groente, minder koolhydraten en minder zout. We vullen de slawraps onder andere met rode kidneybonen, tomaat, maïs en rundergehakt. We maken het gerecht lekker pittig met cajunkruiden.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak rul. Pel de knoflook en pers erbovenuit. Breng op smaak met cajunkruiden, zout en peper.
  2. Spoel de kidneybonen en mais af onder de kraan. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een zeef. Was de tomaten en snijd in blokjes. Voeg de tomatenblokjes, maïs en kidneybonen toe aan het gehakt en bak voor 5 minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en verwarm nog eens 3 minuten.
  3. Haal de sla bladen netjes los van de krop. Gebruik 2-3 mooie bladen per persoon. De overgebleven sla kun je klein snijden en door het groentemengsel husselen. Of ernaast serveren als salade.
  4. Vul de slawraps met het gehakt-groentenmengsel.
TIP
Lekker met geraspte kaas en zure room.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g RundergehaktHerkomst: ekomenu maatwerk 200 gram
  • 1 st Knoflookteen
  • 2 tl CajunkruidenHerkomst: het blauwe huis
  • 200 g KidneybonenHerkomst: La bio idea
  • 200 g MaisHerkomst: Machandel
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 100 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
  • 0.5 st IJsbergslaHerkomst: Puur Origine
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -15%
vegetablecounter
Groente+ 166%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq+ 124%
water-reduction-score
Water+ 46%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallenKetogeenGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie554 kcal
Koolhydraten32 g
Suiker14 g
Vet33 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit29 g
Vezels12 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Mais
Rund
Koriander
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen