Vegan aardappeltortilla met zoete aardappel

Nog geen reviews
647 kcal
460 g groente
Vegan aardappeltortilla
arrow down

De aardappeltortilla, ook wel 'tortilla de patatas' is één van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. Leuk om te weten is dat er in elke streek weer andere ingrediënten gebruikt worden in de tortilla. Zo gebruiken de mensen in Catalonië vaak aubergine en spinazie maar de bevolking van Castilië juist paprika. Wist je dat de tortilla in sommige gevallen wel 10 centimeter dik kan zijn!

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil of was de aardappel en zoete aardappel en snijd in kleine stukken. Kook in 10 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
  3. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Ris de blaadjes tijm van de steeltjes. Was de paprika, snijd doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Snijd de vegan worst in plakjes.
  4. Verhit olie in een ruime (oven)bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika toe en pers de knoflook erboven uit. Bak nog 3 minuten mee. Voeg de voorgekookte aardappel, zoete aardappel en vegan worst toe en bak alles nog 5 minuten. Breng op smaak met tijm, zout en peper.
  5. Meng het kikkererwtenmeel met het water, azijn, zout en (chili)peper in een kom tot een egaal beslag. Schenk het beslag in de ovenpan met aardappels en groenten (of gebruik een ingevette ovenschaal) en schud de pan heen en weer zodat het beslag zich goed verdeelt tussen de groenten. Zet de pan in de oven en bak in 20 minuten goudbruin.
  6. Gebruik een bord of een platte deksel om de tortilla uit de pan te halen. Laat de aardappeltortilla voorzichtig op het bord glijden, snijd in punten en garneer met wat tijm.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Je kunt de tortilla ook in de pan bakken. Laat dan afgedekt 25 minuten garen op een laag vuur en schud de pan regelmatig.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Aardappels, zachtkokend
  • 300 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 5 g Verse tijmHerkomst: Herbio
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 1 st Gele paprikaHerkomst: Frank de koning
  • 1 st Vegan worstHerkomst: Wheaty
  • 60 g KikkererwtenmeelHerkomst: Joannusmolen
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 200 ml Water
  • 1 el (Appel)azijn
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -10%
vegetablecounter
Groente+ 265%
vita-score
Vitaliteit+ 27%
co2-reduction-score
CO2eq -63%
water-reduction-score
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVegetarischVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie647 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker23 g
Vet28 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit18 g
Vezels15 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Selderij
Paprika
Tarwe
Gluten
Mosterd
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen
Kruidige viskoekjes
705 kcal
230 g groente
Gezin,   9 maanden,   Variatie,   Seizoen,   Eiwitrijk,   Lactosevrij
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden