Aloo Baingan (aubergine-aardappelcurry) met een roti pannenkoek

3,7
Gemiddelde van 23 reviews
556 kcal
250 g groente
Aloo Baingan (aubergine-aardappelcurry)

Vandaag staat er een recept uit India op het menu. 'Aloo Baingan' betekent letterlijk 'aardappel aubergine'. Het is een heerlijke curry met een soort linzen-tomatensaus. Erbij kruidige roti pannenkoeken en verse koriander. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een koele, donkere plek buiten de koelkast.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappels met een snuf zout in 10 minuten beetgaar. Giet dan het water af en laat even uitdampen.
  2. Was de aubergine en snijd in grove stukken. Was de tomaat en snijd in blokjes. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de rode peper in ringetjes.
  3. Verhit olie in een wok of brede bakpan en bak de aubergine 2-3 minuten op een hoog vuur. Schep uit de pan en leg opzij. Bak in dezelfde pan de knoflook, rode peper en tomaat een paar minuten. Breng op smaak met de garam masala, komijnpoeder zout en peper. Schep om en voeg de rode linzen en een scheut water (of bouillon) toe. Laat afgedekt ongeveer 5 minuten pruttelen en prak een beetje grof met een grote vork of pureestamper.
  4. Voeg de gekookte aardappels en gebakken aubergine toe. Laat nogmaals 5-6 minuten pruttelen terwijl je af en toe omschept. Voeg eventueel extra vocht toe als het te droog wordt.
  5. Snijd de koriander fijn. Warm de roti pannenkoek in een pan of in de oven. Serveer de curry met de roti pannenkoek en maak af met de verse koriander en limoen.
TIP
Heb je nog een beetje kokosroom over? Mag je altijd toevoegen!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Aardappels, vastHerkomst: Nieuwe oogst
  • 1 st AubergineHerkomst: Ecoveg
  • 200 g TrostomatenHerkomst: Organic Brothers
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 2 tl Garam MasalaHerkomst: Het blauwe huis
  • 70 g Rode linzenHerkomst: Greenage
  • 1 st Roti pannenkoekHerkomst: Zainab foods
  • 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -6%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -81%
water-reduction-score
Water -34%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVariatieVegetarischSeizoenVegan9 maandenAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie556 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker9 g
Vet19 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit18 g
Vezels21 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Gluten
Peulvruchten
Koriander
Mosterd
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan