Lupine bowl met avocado en een pittige limoendressing

4,3
Gemiddelde van 72 reviews
822 kcal
250 g groente
Lupine bowl met avocado

Het is leuk om gerechten te serveren in een bowl oftewel een kommetje. Daarnaast heeft het ook wel iets gezelligs om uit een kommetje te eten. Je kunt allemaal lekkere ingrediënten gebruiken en de bereiding is super easy! Wij maken vandaag zelf een pittige dressing voor erbij. Let op: haal de avocado uit de zak en laat verder rijpen op een fruitschaal.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen.
  2. Spoel de lupine bonen in een zeef onder de kraan en dep droog. Verhit olie in een bakpan en rooster de lupine op een middelhoog vuur bruin en knapperig. Schud de pan regelmatig en breng op smaak met zout, (chili)peper en paprikapoeder.
  3. Was of schil intussen de wortel en rasp fijn. Pel en snipper de sjalot heel fijn. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in plakjes. Was de spinazie en laat goed uitlekken in een zeef.
  4. Snijd de rode peper in stukjes (hou je niet van pit? Verwijder dan eerst de zaadjes). Was de limoen, rasp de schil en pers het sap eruit. Klop een dressing van olijfolie extra vierge, sojasaus (of tamari), limoensap en -rasp, rode peper en zout.
  5. Hak de cashewnoten grof en rooster in een droge bakpan. Schik alle ingrediënten in een mooie kom, druppel de pittige dressing erover en maak af met de cashewnoten.
TIP
Je kunt de lupine ook roosteren in de oven als je dat makkelijker vindt. De saus is ook lekker met mayonaise erdoor.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 200 g Witte lupineHerkomst: Your Organic Nature
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 1 st AvocadoHerkomst: Eosta
  • 150 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 2 el Olie
  • 1 el Sojasaus (of tamari)
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -50%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 92%
co2-reduction-score
CO2eq -67%
water-reduction-score
Water+ 97%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen9 maandenGlutenvrijGezinLactosevrijLekker snelVegetarischVariatieVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie822 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker12 g
Vet41 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit27 g
Vezels24 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Noten
Paprika
Peulvruchten
Lupine
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin