Andijvie-bloemkoolstamppot met saucijzen ! Weinig koolhydraten

Nog geen reviews
550 g groente
Andijvie-bloemkoolstamppot met saucijzen
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Door een deel van de andijvie niet te koken maar rauw te verwerken, blijft de smaak en kleur mooi behouden. Andijvie bevat antioxidanten die ervoor zorgen dat ontstekingen worden geremd en het risico op hart- en vaatziekten wordt verminderd. Er wordt ook wel eens gezegd: "Bitter in de mond maakt het hart gezond". In plaats van aardappel gebruiken we in deze stamppot bloemkool. Zo krijg je lekker veel groenten binnen.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Pel de knoflook en plet fijn. Verwijder de bladeren van de bloemkool, snijd in roosjes en de stronk in stukken. Kook de bloemkool samen met de knoflook in circa 15 minuten gaar.
  2. Was intussen de andijvie en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de andijvie heel klein. Laat de helft van de andijvie de laatste 5 minuten meekoken met de bloemkool (bewaar de andere helft voor later).
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de kalfssaucijzen samen met de uien 10 minuten op een middelhoog vuur.
  4. Giet het water van de bloemkool en andijvie af en laat even goed droogkoken op een laag vuur. Stamp met een pureestamper tot een puree en schep de overgebleven rauwe andijvie en een klontje boter erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper. Zet afgedekt nog even opzij zodat de andijvie kan slinken.
  5. Serveer de andijvie-bloemkoolstamppot met de kalfssaucijzen ernaast.
TIP
Het is ook erg lekker wat geraspte kaas over de stamppot te strooien.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Knoflookteen
  • 1 st BloemkoolHerkomst: De Eerste
  • 1 st AndijvieHerkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g KalfssaucijzenHerkomst: ecofields 200 g
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 1 g Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente+ 337%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Allergenen informatie
Koriander
Lactose
Rund
Melk

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen