Courgette spaghetti met koolvis uit de oven

Nog geen reviews
610 kcal
350 g groente
Courgette spaghetti
arrow down

Onze Belgische chef Frank Fol heeft meerdere boeken geschreven met een hoofdrol voor groente. Zo schreef hij de boeken: 'De grote groentebijbel', 'De groentekok' en 'Denk Groenten!'. Frank Fol bewijst dat groenten misschien wel het meest veelzijdige onderdeel is van onze voeding. In het special gerecht van vandaag is deze veelzijdigheid goed te zien. Zo wordt er spaghetti gemaakt van courgette. De courgette spaghetti wordt geserveerd met een heerlijke koolvis uit de oven.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Schil of was de aardappels en snijd klein. Snijd de verse peterselie fijn. Was en rasp de schil van de citroen.
  2. Voor de aardappelpanade: breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels samen met de ui, knoflook en de helft van de tijm afgedekt in 15-20 minuten gaar. Giet de aardappels af en bewaar wat kookvocht. Stamp de aardappels met een beetje vocht tot een puree en voeg olijfolie, verse peterselie, citroenrasp en peper toe.
  3. Kruid de koolvis met (zee)zout en leg ze op de bakplaat (of gebruik een ovenschaal). Smeer op elke filet een laag (van 2 cm) aardappelpanade. Bestrooi met paneermeel. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak 10-12 minuten. Zet eventueel nog maximaal 2 minuten onder de grill om het paneermeel te kleuren. Neem de visfilets voorzichtig van de plaat, zodat ze ongeschonden blijven.
  4. Bak de pijnboompitten in een droge bakpan goudbruin. Snijd of schaaf intussen de courgette tot fijne spaghetti slierten. Stoof ze kort aan in (olijf)olie, een scheutje water, tijm, (zee)zout en peper.
  5. Leg de koolvis op de borden. Leg de courgette spaghetti ernaast. Besprenkel met olijfolie, peper en enkele druppels citroensap en strooi de pijnboompitjes erover. Serveer de overgebleven aardappelpanade ernaast.
TIP
Maak eventueel torentjes van de courgetti door met een vork te draaien.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 500 g Aardappels, zachtkokend
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Herbio
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 2 tl TijmHerkomst: Organic Flavour Company
  • 200 g KoolvisfiletHerkomst: Fish and more
  • 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
  • 2 st CourgetteHerkomst: Agrihand
Zelf toevoegen
  • 10 g Paneermeel
  • 3 el Olie
  • snufje Zeezout en peper van de molen

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -15%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 43%
co2-reduction-score
CO2eq -30%
water-reduction-score
Water -78%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGezinLactosevrijVariatieEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie610 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker8 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit28 g
Vezels10 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Vis
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin