Cullen skink soep met gerookte meerval

Nog geen reviews
504 kcal
510 g groente
Cullen skink soep
arrow down

Deze soep is een Schotse klassieker afkomstig uit het dorpje Cullen in Noordoost Schotland. Cullen skink is een romige soep met gerookte vis, aardappels, wortels, prei en uien. In plaats van aardappels gebruiken wii koolraap. Maak de soep eventueel de dag van tevoren, want daar wordt deze alleen maar lekkerder van!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng het water aan de kook. Pel en snipper de ui. Schil de raapjes en wortels en snijd alles in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in dunne ringetjes. Was de prei in een vergiet onder de kraan.
  2. Smelt de roomboter in een grote soeppan op een middelhoog vuur. Bak de ui samen met de prei glazig. Voeg de wortels en raapjes toe en roer op een hoog vuur alles door elkaar. Verkruimel het groentebouillontablet erboven.
  3. Blus af met het kokende water en melk, zodat alles net onder staat en breng aan de kook. Zodra de soep kookt temper je het vuur. Kook de soep (afgedekt) circa 15 minuten totdat de groenten beetgaar zijn.
  4. Maak een papje van maïzena en water. Roer dit door de soep zodat het vocht wat dikker wordt (houd je niet van een gebonden soep, dan laat je deze stap achterwege). Voeg eventueel nog extra water toe als je de soep wat dunner wilt.
  5. Snijd de gerookte meerval in grove stukken en meng op het laatst door de soep. Laat nog enkele minuten sudderen, druppel wat olijfolie extra vierge erover. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met versgemalen peper.
TIP
Je kunt ervoor kiezen om de groenten met een pureestamper een beetje te pureren, zodat je een dikke massa krijgt. Heb je liever een ‘bite’? Houd dan de groenteblokjes intact. Lekker met verse peterselie.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 400 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st Prei
  • 0.5 st Groentebouillontablet, zoutarmHerkomst: your organic nature
  • 150 g Meerval
Zelf toevoegen
  • 1 g Roomboter
  • 200 ml Melk
  • 0.5 el Maizena
  • 200 ml Water
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -10%
vegetablecounter
Groente+ 305%
vita-score
Vitaliteit+ 32%
co2-reduction-score
CO2eq -53%
water-reduction-score
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinKoolhydraatbewustSeizoenKetogeenAfvallenLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie504 kcal
Koolhydraten27 g
Suiker20 g
Vet32 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit22 g
Vezels9 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Tarwe
Vis
Gluten
Lactose
Melk
Mais
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin