Cullen skink soep met koolraap en gerookte tofu

Nog geen reviews
610 kcal
400 g groente
Cullen skink soep met koolraap
arrow down

Cullen skink soep is een Schotse klassieker afkomstig uit het dorpje Cullen in Noordoost Schotland. Dit gerecht wordt meestal gemaakt met gerookte vis, koolraap, wortel, prei en uien. Vandaag maken we een heerlijke variant gemaakt met een plantaardig alternatief, namelijk gerookte tofu. Maak de soep eventueel de dag van tevoren, want daar wordt deze alleen maar lekkerder van!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak het desembrood 10-15 minuten in de voorverwarmde oven (of snijd in plakken en verwarm het brood in een broodrooster).
  2. Pel en snipper de ui. Schil de aardappels, koolraap en wortel en snijd alles in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Bereid de bouillon.
  3. Verhit olie in een grote soeppan op een middelhoog vuur. Bak de ui samen met de prei in 3 minuten glazig. Voeg de aardappels, wortel en koolraap toe en schenk de bouillon erbij zodat alles net onder staat. Breng aan de kook. Zodra de soep kookt zet je het vuur middelhoog. Kook de soep (afgedekt) circa 15 minuten, totdat de groenten beetgaar zijn.
  4. Maak een papje van maizena en water en roer dit door de soep zodat de soep wat dikker wordt (houd je niet van een gebonden soep, dan laat je deze stap achterwege).
  5. Snijd de gerookte tofu in blokjes, snijd de peterselie klein en voeg als laatste toe aan de soep. Laat nog enkele minuten zachtjes koken. Schenk daarna in mooie kommen en serveer met het knapperige desembrood.
TIP
Je kunt ervoor kiezen om de groenten met een pureestamper een beetje te pureren, zodat je een dikke massa krijgt. Heb je liever een ‘bite’? Houd dan de groenteblokjes intact.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Desem baguetteHerkomst: Handgemaakt brood
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 0.5 st KoolraapHerkomst: Smits van Oijen
  • 200 g WortelHerkomst: Udea
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 200 g Gerookte tofuHerkomst: Taifun
  • 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 600 ml Groentebouillon
  • 0.5 el Maizena
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente+ 217%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -80%
water-reduction-score
Water -95%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijSeizoenVegan9 maandenAfvallenVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie610 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker15 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit26 g
Vezels11 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan