Groene erwten pasta met pompoensaus spinazie, walnoten en krokante salie

3,4
Gemiddelde van 37 reviews
608 kcal
250 g groente
Groene erwten pasta met pompoensaus
arrow down

Vandaag een volledig vegan en glutenvrij pasta recept op het menu. Onze fusilli bevat maar één ingrediënt: groene erwten! Het is niet alleen glutenvrij maar ook rijk aan vezels en eiwitten. Een heerlijke pompoen pasta met spinazie en walnoten en op smaak gebracht met knisperende salie. Dit snelle pasta recept zet je binnen 25 minuten op tafel en is ook lekker voor de kinderen!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Kook de pompoenblokjes in de bouillon afgedekt in 15 minuten zacht. Pureer de pompoenblokjes met een klein scheutje bouillon tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  2. Breng intussen een andere pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de groene erwt fusilli in 8 minuten beetgaar. Giet het water af.
  3. Pel en snipper de knoflook. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de knoflook 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de pompoenpuree toe aan de pan en laat nog 3 minuten zachtjes pruttelen. Schep dan de voorgekookte pasta erdoor.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak/frituur de salie krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi wat zout erover.
  5. Was de spinazie, laat goed uitlekken en verdeel over de borden. Schep de pasta met pompoensaus erop en garneer met de walnoten en krokante salieblaadjes.
TIP
Je kunt eventueel de helft van de spinazie verwarmen met de pompoensaus. Of serveer de spinazie apart als een salade met een lekkere dressing.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Pompoen, gesnedenHerkomst: Proef
  • 200 g Groene erwt fusilliHerkomst: Biori
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 5 g SalieHerkomst: Herbio
  • 100 g SpinazieHerkomst: Udea Snijderij
  • 25 g WalnotenHerkomst: Ekoplaza
Zelf toevoegen
  • 400 ml Bouillon
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -23%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 47%
co2-reduction-score
CO2eq -90%
water-reduction-score
Water -55%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrijVegetarischVariatieVeganAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie608 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker6 g
Vet26 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit25 g
Vezels12 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan