Fluweelzachte roze ravioli met aubergine en pijnboompitjes

3,5
Gemiddelde van 4 reviews
736 kcal
270 g groente
Fluweelzachte roze ravioli

Deze ravioli heeft een leuke twist; hij is roze! Wist je dat ravioli één van de oudste pasta’s is die we kennen? Het zou al terug te traceren zijn naar de middeleeuwen in Italië. Dit maakt ravioli tot een echt klassiek gerecht met een rijke traditie!

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Verwarm vervoglens de rode bieten een paar minuten mee. Mix de ui, knoflook, gekookte bieten (bewaar wat bietenblokjes om er het gercht mee te garneren) en crème fraîche tot een gladde saus. Gebruik hiervoor een staafmixer of een blender. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  2. Was de aubergine en snijd in kleine stukjes. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de aubergine 5-7 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Rooster de pijnboompitjes in een droge bakpan.
  4. Breng ondertussen een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de ravioli in 4 minuten beetgaar. Giet het water af.
  5. Doe de ravioli, aubergine en bietensaus bij elkaar en en verwarm nog enkele minuten op een laag vuur. Strooi de pijnboompitten erover en werk af met wat overgebleven bietenblokjes en kleingesneden dille.
TIP
Je hoeft niet perse de saus de pureren, bak de bietjes mee met de aubergine voor meer bite.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 250 g Rode bieten, gekooktHerkomst: Puur NL
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 1 st AubergineHerkomst: Solid
  • 15 g Pijnboompitten Herkomst: IDorganics
  • 250 g Verse ravioli met ricotta en rucolaHerkomst: Bioverde
  • 0.5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -13%
vegetablecounter
Groente+ 114%
vita-score
Vitaliteit+ 33%
co2-reduction-score
CO2eq -61%
water-reduction-score
Water -69%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SpecialsGezinVariatieLekker snelVegetarisch9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie736 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker17 g
Vet42 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit22 g
Vezels11 g
Zout1.75 g
Allergenen informatie
Melk
Gluten
Tarwe
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Special +€ 3,25 p.p.
Flammkuchen met warmgerookte zalmsnippers
723 kcal
240 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Gezin
Special +€ 2,45 p.p.
Gnocchi met artisjokken, spinazie
720 kcal
270 g groente
Variatie,   Gezin,   Vegetarisch,   Lekker snel,   Specials,   Lactosevrij,   9 maanden
Special +€ 4,25 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
704 kcal
250 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Gezin
Special +€ 1,36 p.p.
Portabella met een saus van truffelboter
747 kcal
330 g groente
Glutenvrij,   Variatie,   9 maanden,   Specials,   Vegetarisch,   Seizoen,   Gezin