Gevulde tomaat met romige tonijnsaus en knapperige frietjes

4,0
Gemiddelde van 1 review
684 kcal
320 g groente
Gevulde tomaat met romige tonijnsaus
arrow down

Welke groente leent zich perfect om te vullen? Tomaat natuurlijk! Gevulde tomaten zijn heel geliefd in de Vlaamse keuken. De vleestomaat is de grootste soort onder de tomaten. Deze tomaat heeft een stevige structuur en bevat weinig vocht. Daarom is hij heel geschikt om te vullen. Superlekker in combinatie met tonijn en krokante frietjes.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed en bakplaat met bakpapier.
  2. Was of schil de aardappels en snijd in frieten. Besprenkel met olie en spreid uit over de bakplaat (houd nog wat plek vrij voor de tomaten). Breng op smaak met zout en peper en bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd de bovenkant van de tomaat af en hol voorzichtig uit met een lepel. Bewaar het sap en de zaadlijsten. Strooi wat zout in de tomaat en zet omgekeerd in een zeef.
  4. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd het tomatenvruchtvlees klein. Verwarm olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het tomatensap en -vruchtvlees en de Italiaanse kruiden toe en laat 5-10 minuten inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Laat de tonijn uitlekken, snijd de olijven in dunne ringen en verwarm mee. Roer tenslotte de cottage cheese erdoor en schep het mengsel in de uitgeholde tomaten. Plaats de gevulde tomaten op de bakplaat bij de frieten en bak 5-10 minuten in de hete oven.
  6. Serveer de gevulde tomaten met de frieten ernaast.
TIP
Voor een 'tuna melt' variant bestrooi je de tomaten nog met kaas voordat ze de oven in gaan.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 600 g Vlees tomaatHerkomst: Gert van Brakel
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 tl Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 160 g Tonijn in olijfolie Herkomst: fishtales
  • 60 g Olijvenmix met knoflookHerkomst: Marqt
  • 100 g Cottage cheeseHerkomst: zuger
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 8%
vegetablecounter
Groente+ 154%
vita-score
Vitaliteit+ 23%
co2-reduction-score
CO2eq -18%
water-reduction-score
Water+ 7%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkGlutenvrijGezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie684 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker16 g
Vet31 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit31 g
Vezels13 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Vis
Lactose
Paprika
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin
Pasta met andijvie-roomsaus
595 kcal
250 g groente
Variatie,   9 maanden,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Afvallen
Pasta pastrami met zachte mosterdsaus
865 kcal
210 g groente
Seizoen,   Variatie,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Gezin