Glutenvrije pasta Bolognese met Légumaise

Nog geen reviews
729 kcal
280 g groente
Glutenvrije pasta Bolognese
arrow down

In goed Italiaans wordt dit recept 'Ragu alla Bolognese' genoemd, in Nederland en België hebben we het vaak over pasta Bolognese. De heilige 3-eenheid van een echte Bolognese saus bestaat uit wortel, bleekselderij en prei. Vandaag maken we een snelle variant met Légumaise, waarbij de meeste tijd gaat zitten in het snijden van de groenten.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de wortel en snijd klein. Was de bleekselderij en snijd de stengels in halve maantjes. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel af onder de kraan en snijd klein.
  2. Verhit olie in een ruime braadpan en bak de wortel, prei en bleekselderij 5-7 minuten op een middelhoog vuur.
  3. Verhit olie een bakpan en bak het gehakt in 5 minuten rul. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Schep het gehakt en de groenten bij elkaar en laat afgedekt nog 5-10 minuten stoven op een middelhoog vuur.
  4. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de glutenvrije fusilli. Kook in 6-8 minuten al dente, giet daarna het water af.
  5. Schep op het laatst de Légumaise door het gehakt en de groenten en verwarm heel kort mee. Voeg eventueel een scheutje pasta kookvocht toe. Proef en breng op smaak met een flinke scheut olijfolie extra vierge, zout en peper.
TIP
Hou je van pittig? Dan is dit gerecht ook erg lekker met pittige peper olie. Of meng het gehakt met chilivlokken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g WortelHerkomst: Udea
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 200 g RundergehaktHerkomst: Future Food Group
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 170 g Fusilli (GV)Herkomst: IDorganics
  • 75 g Légumaise Herkomst: Ekomenu, Frank Fol
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 3%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 22%
co2-reduction-score
CO2eq -1%
water-reduction-score
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie729 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker11 g
Vet30 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit29 g
Vezels10 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Mais
Rund
Selderij
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan