Glutenvrije pasta met boerenkool oude kaas en kappertjes

4,0
Gemiddelde van 2 reviews
657 kcal
250 g groente
Glutenvrije pasta met boerenkool
arrow down

Een echte winterse pasta met lekker veel boerenkool. Want boerenkool kun je ook overheerlijk in een pasta eten. Helemaal met kappertjes en oude kaas. Smullen maar!

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in ringen. Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd klein.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de glutenvrije penne. Kook in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af (vang een beetje kookvocht op), druppel wat olijfolie erover en laat even uitdampen.
  3. Verwarm intussen olie in een wok of bakpan en roerbak de boerenkool en ui enkele minuten mee op een middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten uit blik toe en schenk eventueel een klein beetje kookvocht erbij. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper. Laat 4-5 minuten zachtjes stoven.
  4. Verdeel de pasta over de borden met een flink schep van de boerenkool en de saus. Strooi tenslotte de oude kaas en de kappertjes erover.
TIP
Handig meal preppen: maak deze maaltijd een dag van tevoren klaar. Schep alles in een ovenschaal met de kaas erop en het hoeft alleen nog even in de oven.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Pasta (GV)Herkomst: IDorganics
  • 3 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 250 g BoerenkoolHerkomst: Solid
  • 400 g Cherry tomaten in blikHerkomst: La Bio Idea
  • 50 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
  • 50 g KappertjesHerkomst: Bio Organica Italia
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en (chli)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -7%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 23%
co2-reduction-score
CO2eq -55%
water-reduction-score
Water -70%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie657 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker8 g
Vet26 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit20 g
Vezels11 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Melk
Mais
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan