Glutenvrije spaghetti met romige pompoensaus, spinazie en gebakken spekjes

Nog geen reviews
605 kcal
350 g groente
Glutenvrije spaghetti
arrow down

De spaghetti (en alle andere producten) van ‘Lieke is vrij’ bevat geen gluten. Hiervoor zijn ze gecertificeerd, dus je kunt erop vertrouwen dat je met deze producten goed zit. In de spaghetti van vandaag is maismeel en rijstmeel gebruikt. Deze combinatie zorgt voor een heerlijke smaak en een goede textuur. Dus, zorgeloos genieten van een verantwoorde pastamaaltijd!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en het groentebouillontablet aan de kook. Kook de pompoenstukjes in 10-15 minuten gaar. Giet daarna de bouillon af en vang het op om de saus ermee te maken.
  2. Pel de knoflook en rode ui en snijd klein. Verwarm de bakolie in een koekenpan en fruit de knoflook, ui en kurkuma 2 minuten op een middelhoog vuur.
  3. Pureer de gekookte pompoen en de helft van het ui-mengsel in een blender, keukenmachine of gebruik een staafmixer. Voeg net zoveel bouillon toe totdat je een mooie, gladde saus krijgt.
  4. Breng water aan de kook voor de spaghetti. Kook in 9 minuten al dente en giet vervolgens het water af. Bak de spekreepjes zonder olie krokant in een koekenpan.
  5. Giet de pompoensaus bij de spaghetti in de pan. Doe de spinazie erbij, zet het vuur hoog en verwarm nog 2 minuten (bewaar wat rauwe spinzieblaadjes voor garnering).
  6. Schep de pasta op de borden en garneer met de spekjes, het restant van de ui-mengsel en enkele rauwe spinazieblaadjes.
TIP
Lekker met stukjes verse paprika of wortel voor een extra 'bite'.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)
  • 2 st Knoflookteen
  • 3 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 tl Kurkuma (verse)
  • 170 g Spaghetti (GV)Herkomst: lieke is vrij
  • 50 g SpekreepjesHerkomst: st hendrick 100 g
  • 100 g Spinazie, babyHerkomst: beleaf
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie605 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker8 g
Vet25 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit14 g
Vezels7 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Mais
Varken

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan