Warme groene groentesalade met boterbonen, gierst en zonnebloempitten

3,4
Gemiddelde van 10 reviews
723 kcal
200 g groente
Warme groene groentesalade

Gierst wordt in ons land helaas niet zo vaak gegeten. Dat is jammer want het is erg lekker, glutenvrij en een goede vervanging voor rijst. In dit recept mengen we de gierst met groene groenten, zachte boterbonen en pangeroosterde zonnebloempitten. Je kunt dit gerecht warm of koud eten, allebei even lekker!

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de gierst in een droge pan en rooster 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Schep af en toe om. Schenk er dan een kopje water bij, voeg een snuf zout toe en laat 10-12 minuten afgedekt koken op een laag vuur.
  2. Was de spinazie en snijd kleiner. Pel en snipper de knoflook. Verwarm de spinazie en de helft van de knoflook de laatste 2-3 minuten met de gierst mee.
  3. Was de courgette en snijd in kleine stukken. Pel de ui en snijd in partjes. Spoel de boterbonen in een zeef onder de kraan en laat uitlekken.
  4. Rooster de zonnebloempitten (zonder olie) een paar minuten in een brede bakpan. Schep de zonnebloempitten uit de pan en leg apart. Verwarm olie in dezelfde bakpan en bak de ui, de rest van de knoflook en de courgette op een middelhoog vuur. Voeg na 5-6 minuten de boterbonen toe en verwarm een paar minuten mee.
  5. Voeg de gierst met de spinazie toe aan de pan met de groente en schep om. Roer in een kommetje het sap van de citroen samen met olijfolie en zout en peper. Schenk de dressing over het gerecht en garneer met de zonnebloempitten en kleingesneden bieslook.
TIP
Je kunt de dressing een beetje meer pit geven door chili te gebruiken in plaats van peper!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g GierstHerkomst: Greenage
  • 150 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g BoterbonenHerkomst: La Bio Idea
  • 50 g ZonnebloempittenHerkomst: Ekoplaza
  • 1 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 0.5 st Verse bieslookHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -27%
vegetablecounter
Groente+ 59%
vita-score
Vitaliteit+ 61%
co2-reduction-score
CO2eq -81%
water-reduction-score
Water -40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieLactosevrijVegetarischSeizoenGlutenvrijVeganLekker snel9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie723 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker6 g
Vet33 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit26 g
Vezels12 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin