Groenteplaat met kalfssaucijzen

Nog geen reviews
573 kcal
0 g groente
Groenteplaat
arrow down

Vandaag een vrolijk regenboog palet op je bord. Wortels staan in de top tienlijst van meest geconsumeerde groenten in ons land. Maar wat was de kleur van de ‘oerpeen’? Daarover zijn de meningen verdeeld. Bij de regenboogpenen kunnen we kiezen uit 4 kleuren tegelijk. Zonder veel ermee te doen, zorgen de kleuren geel, oranje, wit en paars voor een feest op je bord. Let op als er een paarse peen bij zit: de paarse kleur geeft erg af.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schrap of schil de penen en aardperen. Snijd alles in kleine gelijke stukken. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en plet fijn. Snijd de verse rozemarijn fijn.
  3. Doe de groenten, pompoen, ui en knoflook in een kom en meng met verse rozemarijn, olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper. Spreid alles uit over de bakplaat en rooster 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de groenten halverwege om. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  4. Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de kalfssaucijzen rondom bruin en gaar in 10 minuten.
  5. Serveer de kalfssaucijzen met de geroosterde groenten en strooi de zadenmix erover. Heb je een glutenallergie? Spoel de zadenmix dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
TIP
Heb je nog restantjes (harde) groenten liggen? Snijd klein en leg het op de plaat erbij.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g RegenboogpenenHerkomst: Bioromeo
  • 250 g AardperenHerkomst: Arenosa
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 5 g Verse rozemarijnHerkomst: Forc
  • 400 g Pompoen, gesnedenHerkomst: proef
  • 2 g KalfssaucijzenHerkomst: ecofields - ekomenu maatwerk
  • 25 g ZadenmixHerkomst: ekomenu maatwerk 50 g
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -20%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 33%
co2-reduction-score
CO2eq -84%
water-reduction-score
Water -89%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKetogeenGlutenvrijLactosevrijKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie573 kcal
Koolhydraten39 g
Suiker12 g
Vet31 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit27 g
Vezels11 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Noten
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen