HERFST - Pasta met bieten en mierikswortel-roomsaus knapperige selderij en pijnboompitten

Nog geen reviews
696 kcal
260 g groente
HERFST - Pasta met bieten en mierikswortel-roomsaus
arrow down

Dit gerecht is zo ontzettend makkelijk te maken en ook nog eens fantastisch om te zien dankzij de rode bietensaus. Het zoete van de biet combineert geweldig met het hartige van de mierikswortelsaus. Onze rode bietjes zijn biodynamisch geteeld op een klei-rijke en luchtige bodem. Dit en het koken van de bieten in eigen sap, dus zonder toevoegingen, geeft een geweldige en pure smaak!

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Laat het vocht van de bietjes uitlekken boven de pan. Kook de penne in 8-10 minuten gaar. Giet af, maar bewaar een beetje kookvocht.
  2. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge bakpan lichtbruin. Schep uit de pan en leg opzij. Pel en snipper de ui. Was de bleekselderij en snijd klein. Verhit olie in de bakpan van de pijnboompitten en roerbak de ui en bleekselderij in 5-7 minuten knapperig.
  3. Snijd de bieten kleiner (bewaar 1/3 voor garnering) en verwarm in een steelpannetje op een laag vuur. Haal van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper en voeg eventueel een scheutje pasta kookvocht toe.
  4. Verwarm de roomkaas in een kleine pan (eventueel met een scheutje water of melk). Snijd de dille klein. Snijd de overgebleven biet in kleine blokjes.
  5. Giet het water van de pasta af, roer de bietensaus erdoor en schep op de borden. Schep de bleekselderij erop en schenk de mierikswortel-roomsaus erover. Maak af met de bietenblokjes, dille en pijnboompitten.
TIP
Je kunt de bieten ook alleen in stukjes snijden in plaats van pureren. Schep de gesneden bietjes dan warm door de pasta. Je krijgt dan alleen een minder roodkleurende pasta.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Rode bieten, gekooktHerkomst: Puur NL
  • 170 g Volkoren penneHerkomst: La bio idea
  • 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Heerlijke oogst
  • 100 g Roomkaas mierikswortelHerkomst: Weissenhorner
  • 5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente+ 106%
vita-score
Vitaliteit+ 63%
co2-reduction-score
CO2eq -73%
water-reduction-score
Water -77%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenSeizoenLekker snelVegetarischAfvallenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie696 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker14 g
Vet34 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit19 g
Vezels12 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Lactose
Tarwe
Gluten
Selderij
Mais
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan