Kalfstartaar met pittige spinazie en bulgur

Nog geen reviews
589 kcal
220 g groente
Kalfstartaar met pittige spinazie
arrow down

Bulgur wordt gemaakt van durum tarwe. Deze tarwekorrels worden gestoomd, gedroogd en vervolgens gebroken. Bulgur is een uitstekende vervanger voor rijst en couscous. Het heeft een nootachtige smaak met een stevige bite. Bulgur is niet allen lekker, maar ook nog eens heel gezond. Het bevat vitamine B11 en veel mineralen, zoals kalium, fosfor en magnesium. Dankzij de vele vezels, eiwitten en langzame koolhydraten, hou je lang een verzadigd gevoel.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Spoel de bulgur in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Verhit olie in een bakpan en bak de kalfstartaar in circa 4 minuten per kant rosé. Haal de tartaar uit de pan, zet afgedekt opzij en laat 5 minuten rusten.
  3. Pel en snipper de ui en knoflook. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in een wok en bak de champignons, ui, en knoflook 5-8 minuten. Voeg de voorgekookte bulgur toe en roerbak een paar minuten mee. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  4. Snijd intussen de rode peper in flinterdunne ringetjes. Was de spinazie grondig en laat goed uitlekken. Bak in dezelfde bakpan van de tartaartjes de rode peper 1 minuut. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat het iets geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de bulgur met champignons, samen met de pittige spinazie en de kalfstartaartjes.
TIP
Je kunt ook cashewnoten mengen door de bulgur voor een extra bite.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g BulgurHerkomst: DO IT
  • 200 g KalfstartaarHerkomst: ecofields
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 200 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente+ 75%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinLactosevrijSeizoenEiwitrijkAfvallenLekker snelVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie589 kcal
Koolhydraten58 g
Suiker4 g
Vet22 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit36 g
Vezels10 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Tarwe
Rund
Gluten

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin