Knoflookrijst met groene groenten linzen en verse kervel

3,6
Gemiddelde van 22 reviews
654 kcal
280 g groente
Knoflookrijst met groene groenten

Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander. Het wordt meestal geoogst van eenjarige planten omdat de jonge blaadjes het lekkerste zijn. Het ultieme gerecht met kervel is de kervelsoep. Hierin komt de licht zoete anijsachtige smaak het beste tot zijn recht. De fijne jonge groene blaadjes zijn heel aromatisch.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel intussen de rode ui en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Was de paprika en jalapeno, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika, jalapeno, champignons en prei toe en roerbak 5 minuten op een hoog vuur.
  3. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Verwarm de linzen met de groenten mee. Breng op smaak met kleingesneden kervel, paprikapoeder, limoenrasp en sap, zout en peper.
  4. Pel de knoflook en snijd in plakjes. verhit olie in een bakpan en bak de knoflookplakjes krokant. Pas op dat ze niet verbranden. Voeg de voorgekookte rijst toe aan de pan en schep goed door elkaar.
  5. Serveer de knoflookrijst met een flinke schep van het groenten-linzenmengsel. Garneer met gehakte hazelnoten en wat kervel.
TIP
Hou je niet zo van pit? verwijder dan eerst de zaadjes uit de peper.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 1 st Groene paprikaHerkomst: Frank de koning
  • 0.5 st Jalapeno peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 200 g LinzenHerkomst: Machandel
  • 5 g Verse kervelHerkomst: Herbio
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -61%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 72%
co2-reduction-score
CO2eq -61%
water-reduction-score
Water+ 245%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieGezinVeganAfvallenSeizoenGlutenvrijLactosevrijVegetarisch9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie654 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker8 g
Vet27 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit18 g
Vezels14 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Paprika
Noten
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin