Koolraap noodles met raapstelen zoete aardappels en kalfschipolata

Nog geen reviews
542 kcal
0 g groente
Koolraap noodles met raapstelen
arrow down

Van harde groentesoorten kun je lekkere groentefrietjes maken. Maar ook heel makkelijk noodles of bijvoorbeeld spaghetti. Zo kom je met gemak aan je dagelijkse portie groenten per dag. Vandaag maken we noodles van koolraap. Wist je dat koolraap bomvol vitamine C zit? 100 gram koolraap levert maar liefst meer dan 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Het is een vergeten groenten, maar dit is erg zonde want de knol is zeer voedzaam en erg lekker. Daarom hebben we ‘m vandaag in de hoofdrol.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes. Doe in een kom en hussel olijfolie, paprikapoeder, peper en zout erdoor. Spreid uit over de bakplaat en plaats 20-25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de zoete aardappel gaar is. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Schil intussen de koolraap. Snijd de koolraap in plakken van 1-2 cm breed en schaaf met een kaasschaaf (of dunschiller of mandoline) de koolraap plakken vervolgens in dunne, lange slierten (de noodles).
  4. Verhit olie in een wok of bakpan en bak de koolraap noodles – al omscheppend – in 5 minuten beetgaar. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt nog eens 5 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwijder de worteltjes van de raapstelen. Was en snijd klein (circa 2 cm). Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de kalfschipolata in stukken. Verhit olie in een andere bakpan en roerbak de kalfschipolata met de ui bruin en gaar. Schep de raapstelen erdoor en bak nog 1-2 minuten mee. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de koolraap noodles met het chipolata-raapstelenmengsel. Strooi de geroosterde zoete aardappelblokjes erover.
TIP
Je kunt de koolraap ook kort blancheren, wanneer je van een knapperige 'bite' houdt. Ook erg lekker met wat tamari- of sojasaus.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Zoete bataatHerkomst: Solid
  • 2 tl PaprikapoederHerkomst: ekomenu maatwerk 5 g
  • 1 st KoolraapHerkomst: Smits van Oijen
  • 1 bosje RaapstelenHerkomst: Ekologisch
  • 200 g KalfschipolataHerkomst: ecofields
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 2%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 21%
co2-reduction-score
CO2eq+ 64%
water-reduction-score
Water -10%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijKoolhydraatbewustGlutenvrijAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie542 kcal
Koolhydraten38 g
Suiker15 g
Vet31 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit24 g
Vezels8 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Koriander
Rund
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan