Kruidige viskoekjes met noodles en roerbakgroenten

3,8
Gemiddelde van 65 reviews
705 kcal
250 g groente
Kruidige viskoekjes

Het recept voor deze viskoekjes blijft je bij. Superlekker en helemaal niet moeilijk om te maken! Deze smaakvolle viskoekjes eet je samen met noodles en knapperige groenten. Onze biologische taugé wordt geleverd door het familiebedrijf van der Plas in het Noord-Hollandse Broek op Langedijk.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Dep de vis droog met keukenpapier. Pel en snipper de ui. Schil en rasp de gember. Pureer de vis met een staafmixer. Voeg het meel, ei, gember en ui toe en meng dit goed door elkaar. Breng op smaak met zout en (chili)peper en zet opzij in de koelkast.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in 12 minuten gaar. Schep een flinke lepel kookvocht eruit en houd apart. Doe de taugé in een zeef en giet het kokendhete water van de noodles erover (blancheren). Spoel de taugé direct onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen.
  3. Snijd de prei in de lengte doormidden en spoel onder de kraan. Laat heel goed uitlekken en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd heel klein. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de wortel en prei circa 5-7 minuten, het is lekker als de groente nog knapperig is. Doe op het laatst de taugé en noodles erbij en verwarm mee. Breng op smaak met sojasaus, het kookvocht en (chili)peper.
  4. Verhit intussen olie in een bakpan en schep met een lepel bergjes van het visbeslag in de pan, druk de bergjes plat en bak de viskoekjes in circa 6 minuten op een middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en gaar.
  5. Serveer de noodles met de groenten en viskoekjes ernaast.
TIP
Je kunt ook wat prei kleinsnijden en door het beslag van de viskoekjes mengen. Ook erg lekker met limoenblad.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g HeekfiletHerkomst: Fish and more
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 tl Verse gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 1 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 170 g Udon noodlesHerkomst: Miefabriek
  • 0.5 bakje TaugéHerkomst: Van der Plas
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 200 g WortelHerkomst: Udea
Zelf toevoegen
  • 2 el Bloem
  • 2 el Olie
  • 2 el Sojasaus
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -12%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -65%
water-reduction-score
Water -85%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin9 maandenVariatieSeizoenEiwitrijkLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie705 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker9 g
Vet23 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit40 g
Vezels8 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Gluten
Ei
Peulvruchten
Vis
Sojabonen
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin