Orzo met blauwe kaas venkel en waterkerssalade

4,0
Gemiddelde van 49 reviews
705 kcal
275 g groente
Orzo met blauwe kaas

Een gerecht met uitdagende smaken: de frisse venkel en de licht pittige waterkers passen heel goed bij elkaar. En de romige blauwschimmelkaas van Bastiaansen sluit er naadloos op aan. Super lekker en weer eens wat anders!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de orzo in 10 minuten gaar. Giet het water af en laat even nagaren met de deksel schuin op de pan.
  2. Snijd de venkel doormidden en snijd klein. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein.
  3. Verhit olie in een bakpan en roerbak de prei en venkel 6-8 minuten op een hoog vuur.
  4. Was ondertussen de waterkers, verwijder eventuele harde steeltjes en doe in een slakom. Maak een dressing door honing, citroensap (bewaar de schil) en mosterd door elkaar te roeren met olijfolie extra vierge. Breng verder op smaak met zout en peper en meng met de waterkers.
  5. Snijd de blauwe kaas in blokjes. Schep de groenten en de blauwe kaas door de orzo. Rasp de citroen erboven en serveer de waterkers salade ernaast.
TIP
Je kunt ook een berg salade maken met de venkel, waterkers en de prei. Bak de prei en venkel kort en leg deze in de dressing. Meng later met de waterkers voor een zachte salade.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g OrzoHerkomst: Yon
  • 1 st VenkelHerkomst: Heerlijke Oogst
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 50 g WaterkersHerkomst: Klispoel
  • 0.5 st HoningHerkomst: Zuivelrijck
  • 0.5 st Citroen, sap en raspHerkomst: Campisi
  • 100 g Blauwe kaasHerkomst: Bastiaansen
Zelf toevoegen
  • 1 tl Mosterd
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -8%
vegetablecounter
Groente+ 118%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -67%
water-reduction-score
Water -63%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieSeizoen9 maandenVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie705 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker12 g
Vet34 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit23 g
Vezels10 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin