Paella is van oorsprong een Valenciaans gerecht. In Spanje is de bereiding van paella van oudsher een sociale zondagmiddag-gebeurtenis, veelal klaargemaakt door de mannelijke leden van de familie. Je kunt eindeloos variëren met vis, schaaldieren, stukjes kip, tomaat, paprika, doperwten, snijbonen, witte bonen, saffraan en noem maar op! Deze Spaanse klassieker maken we met een heerlijk pittige salami.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Spoel de risottorijst in een zeef onder de kraan. Bereid de bouillon.
- Verhit olie (of boter) in een bakpan met dikke bodem en bak de ui en de risottorijst 2 minuten. Schil en rasp de kurkuma boven de pan (let op: kurkuma geeft erg af aan je handen). Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en laat – afgedekt - zachtjes koken totdat al het vocht is opgenomen en de risottorijst beetgaar en smeuïg is. Dit duurt circa 20-30 minuten.
- Voeg halverwege het garen van de risotto de helft van de koriander en de roerbakgroenten toe en pers de knoflook erboven uit. Vergeet niet regelmatig te roeren om te voorkomen dat de risottorijst aanbakt. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
- Verhit een klein beetje olie in een bakpan. Snijd de salami in reepjes en bak krokant.
- Schep de paella in een mooie schaal en verdeel de krokante salami (met het vet) erover. Garneer met de overgebleven koriander.
TIP
Lekker met een chilipepertje, chilivlokken of paprikapoeder.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st UiHerkomst: TVA Organics
- 130 g RisottorijstHerkomst: IDorganics
- 1 tl Kurkuma, rasp
- 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
- 400 g Italiaanse roerbakgroentenHerkomst: Snijderij Udea
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 90 g SalamiHerkomst: st Hendrick
- 500 ml Bouillon
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price+ 12%
Groente+ 90%
Vitaliteit+ 12%
CO2eq -15%
Water -22%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Gezin, 9 maanden, Variatie, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie630 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker10 g
Vet32 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit17 g
Vezels8 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Varken
Koriander
Rund
Paprika
Selderij
Vergelijkbare recepten
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch, Seizoen, 9 maanden, Glutenvrij, Variatie, Gezin, Vegan, Lactosevrij
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij, Seizoen, Glutenvrij, Afvallen, Gezin, 9 maanden, Eiwitrijk, Variatie
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij, Afvallen, Gezin, 9 maanden, Eiwitrijk, Variatie, Glutenvrij
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij, 9 maanden, Glutenvrij, Seizoen, Vegetarisch, Variatie, Vegan