Pasta ovenschotel met droge worst

Nog geen reviews
706 kcal
280 g groente
Pasta ovenschotel

Deze week hebben we een lekker pastagerecht met groenten en gedroogde worst op het menu. Dit keer als ovenschotel, gegratineerd met kaas. Hierdoor krijgt de pasta een aangenaam krokant laagje aan de bovenkant.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de penne. Kook in 8 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
  3. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Schil of was de wortel en snijd in kleine blokjes. Was de tomaat en snijd klein. Snijd de gedroogde worst in plakjes.
  4. Verhit olie in een ruime bakpan of wok. Bak de plakjes worst samen met de knoflook, prei, ui, wortel en Italiaanse kruiden. Voeg na 5 minuten de tomaat toe. Breng het geheel op smaak zout en peper en laat nog 2 minuten sudderen.
  5. Schep de pasta door de groenten. Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de ovenschotel nog 5-10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP
Wil je de oven liever niet gebruiken? Verwarm de pasta dan in de pan met de worst en groenten en strooi vlak voor het serveren de kaas erover.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Volkoren penneHerkomst: La bio idea
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 200 g WortelHerkomst: Udea
  • 2 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 80 g Droge worstHerkomst: Weidenaar
  • 2 tl Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 75 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -13%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -45%
water-reduction-score
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieGezinLactosevrij9 maandenSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie706 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker14 g
Vet30 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit27 g
Vezels13 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Paprika
Melk
Gluten
Varken
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin