Peer risotto met champignons aubergine en walnootcrunch

4,6
Gemiddelde van 14 reviews
708 kcal
250 g groente
Peer risotto met champignons
arrow down

De Conference is een tamelijk grote handpeer met veel roest. Het is het de meest geteelde ras in Nederland en België vanwege de houdbaarheid. Tip: haal de peer uit de zak en laat verder rijpen op je fruitschaal. En bewaar de aubergine op een donkere plek (niet in de koelkast).

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de aubergine en snijd klein. Pel en snipper de ui en knoflook. Veeg de kastanjechampignons schoon en halveer ze of snijd in vieren. Bereid de bouillon.
  2. Verwarm olie in een bakpan met een dikke bodem en bak de aubergine, ui en knoflook gedurende 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg daarna de champignons toe en bak nog een paar minuten mee.
  3. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten mee. Voeg een deel van de bouillon toe. Roer regelmatig en laat de risotto de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat al de bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten.
  4. Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd klein. Schep de peer en de kaas op het laatst toe door de risotto (als de peer nog heel hard is, kun je ‘m wat eerder bij de risotto doen). Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft.
  5. Snijd de peterselie klein. Hak de walnoten grof en rooster enkele minuten in een droge bakpan. Garneer de risotto met de walnootcrunch en peterselie en breng verder op smaak met peper.
TIP
Vervang een deel van de bouillon door witte wijn.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st AubergineHerkomst: Ecoveg
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 130 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 1 st Peer
  • 75 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 600 ml Bouillon
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -24%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 70%
co2-reduction-score
CO2eq -17%
water-reduction-score
Water -53%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrij9 maandenVariatieGezinVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie708 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker16 g
Vet36 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit20 g
Vezels10 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Noten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan