Pompoenrisotto met schartong rauwe ham en sinaasappel

Nog geen reviews
645 kcal
350 g groente
Pompoenrisotto met schartong
arrow down

Volgens onze Belgische chef Frank Fol gaat met groenten en fruit een waaier van mogelijkheden open. Vandaag een heerlijke risotto van pompoen met onder andere sinaasappel, spruitjes en little gem. Little Gem is een kleine gekropte Romeinse sla met gekrulde blaadjes. Het wordt gezien als vervanger van ijsbergsla, met als voordeel dat het veel smaakvoller is en daarnaast veel langer houdbaar.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Breng het water aan de kook en los hierin het groentebouillontablet op. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de risotto toe en bak 2 minuten mee. Schenk een flinke scheut groentebouillon bij de pan en laat de risotto - met de deksel schuin op de pan - de groentebouillon opnemen. Roer regelmatig. Herhaal dit totdat alle groentebouillon is opgenomen en de risottorijst beetgaar is. Dit duurt circa 25 minuten.
  3. Kruid de schartong met peper en zout. Zet een kommetje water op de bodem van de oven, vet een ovenschaal in met wat olie en leg de gekruide schartong hierop. Stoom de schartong gaar in 12-15 minuten.
  4. Snijd intussen de pompoenblokjes nog wat kleiner en voeg de laatste 15 minuten toe aan de risotto. Neem vervolgens van het vuur en roer de boter erdoorheen. Zet afgedekt opzij.
  5. Was de little gem en snijd in flinterdunne reepjes. Vlak voor het serveren meng je de knapperige sla door de risotto.
  6. Verwijder de schil van de sinaasappel en snijd de partjes in 3 stukjes. Snijd of scheur de rauwe ham in reepjes. Leg de pompoenrisotto op de borden met erop een portie schartong. Werk af met de stukjes sinaasappel en rauwe ham.
TIP
Ook erg lekker met wat Parmezaanse kaas.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 130 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 200 g SchartongHerkomst: fish and more
  • 400 g Pompoen, gesnedenHerkomst: proef
  • 1 st Little gemHerkomst: De Eerste
  • 0.5 st SinaasappelHerkomst: Fairtrasa
  • 45 g Rauwe hamHerkomst: st hendrick
Zelf toevoegen
  • 400 ml Water
  • 2 el Bakolie
  • 1 g Boter
  • snufje Zeezout en peper van de molen

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 7%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 12%
co2-reduction-score
CO2eq+ 1%
water-reduction-score
Water -67%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijEiwitrijkGezinLactosevrijVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie645 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker15 g
Vet24 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit32 g
Vezels9 g
Zout2.3 g
Allergenen informatie
Melk
Vis
Mais
Varken
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan