Posteleinstamppot met zoete aardappel en kalfschipolata

Nog geen reviews
766 kcal
250 g groente
Posteleinstamppot

In sommige delen van de wereld wordt postelein gezien als onkruid en in andere delen als groente. Het is natuurlijk geen onkruid, van alle bladgroente heeft postelein zelfs de hoogste hoeveelheid omega-3 vetzuren en is daarnaast ook rijk aan vitamine C en verschillende mineralen. Postelein is een paar dagen vers te houden in de groentela van je koelkast.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was of schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Doe in een kom en hussel olie, peper en zout erdoor. Spreid uit over de bakplaat en plaats 20-25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de zoete aardappel gaar is. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang een beetje kookvocht op. Stamp de aardappels met wat kookvocht (of melk en een klontje boter) tot een smeuïge puree.
  4. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de kalfschipolata rondom bruin. Voeg de ui toe en bak mee. Blus af met een scheutje water of kookvocht.
  5. Verwijder de worteltjes van de postelein. Was ze onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd klein (circa 2 cm). Schep de postelein door de aardappelpuree en garneer met de geroosterde zoete aardappel. Heerlijk met de kalfschipolata en gebakken ui ernaast.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Kook de zoete bataat dan met de gewone aardappels mee en stamp er een puree van. Ook erg lekker met pittige mosterd.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 500 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g KalfschipolataHerkomst: ecofields
  • 200 g PosteleinHerkomst: Aurora
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie of boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -2%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 21%
co2-reduction-score
CO2eq -24%
water-reduction-score
Water -73%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinEiwitrijkVariatieSeizoen9 maandenKoolhydraatbewustLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie766 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker16 g
Vet33 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit25 g
Vezels12 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Koriander
Rund
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin