Smeuige risotto met oude kaas champignon en verse basilicum

4,3
Gemiddelde van 91 reviews
735 kcal
390 g groente
Smeuige risotto met oude kaas

Risotto is een rijstgerecht uit het Noorden van Italië. Risottorijst is de verzamelnaam van verschillende rijstsoorten, zoals Arborio, Roma, Baldo en Carnaroli. Alle soorten zijn licht klevend en de korrels zijn groot en rond. De rijstkorrels kunnen meer dan vier maal hun gewicht in vocht opnemen, zonder van vorm te veranderen of kapot te koken.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Was de cherrytomaatjes, halveer ze en leg ze in een ovenschaal met het snijvlak naar boven. Strooi de Italiaanse kruiden en druppel olijfolie erover en rooster de tomaatjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze rimpelig zijn en vocht afgeven.
  2. Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Veeg de champignons schoon en halveer ze of snijd in vieren. Bereid de bouillon.
  3. Verwarm olie in een braadpan met een dikke bodem en bak de courgette, ui en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak mee. Bewaar wat groente om later het gerecht mee te garneren.
  4. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij totdat de risotto net onder water staat. Roer regelmatig en laat de risotto het water opnemen. Herhaal dit totdat al het water is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is. Vergeet niet af en toe te roeren. Voeg op het laatst de kaas toe en laat even smelten zodat de risotto lekker smeuïg wordt.
  5. Bak de overgebleven courgetteblokjes en champignons met olie of een klontje boter beetgaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de risotto met daarop de oventomaatjes, courgette en champignons. Maak af met de basilicum.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de tomaatjes ook in een pan met olie rimpelig bakken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Cherry tomatenHerkomst: Ecoveg
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 200 g ChampignonsHerkomst: paddenstoelenrijk
  • 150 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 75 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
  • 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 500 ml Bouillon
  • 3 el Bakolie (of boter)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -9%
vegetablecounter
Groente+ 210%
vita-score
Vitaliteit+ 31%
co2-reduction-score
CO2eq -45%
water-reduction-score
Water -64%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrijVegetarisch9 maandenVariatieGezinSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie735 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker16 g
Vet36 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit24 g
Vezels8 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Melk
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan