Snelle pasta met basilicum-kaassaus en courgette linten

4,1
Gemiddelde van 34 reviews
755 kcal
310 g groente
Snelle pasta met basilicum-kaassaus

Vandaag op het menu een snelle pasta met o.a. courgette. Courgette heeft een neutrale smaak en je kunt er alle kanten mee op: bakken, wokken, grillen of vullen. Biologische courgette is vanwege de langzame groei (niet opgejaagd door kunstmest) langer houdbaar dan een gangbare variant. Wist je dat courgettes onrijp geoogst worden? Als je ze laat groeien, worden ze net zo groot als een pompoen.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de pasta. Kook in 8 minuten beetgaar, giet daarna het water af en bewaar een beetje kookvocht.
  2. Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Verhit een droge grillpan. Grill de courgette totdat deze vocht afgeeft en een mooie grillstreep krijgt. Zet vervolgens opzij (je kunt de courgette ook gewoon bakken in een bakpan voor iets meer snelheid).
  3. Pel en snipper intussen de sjalot en knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan. Was de basilicum en snijd klein (of pureer met een vijzel heel fijn).
  4. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Bak de tomaat 2 minuten mee. Voeg de doperwten, crème fraîche, de basilicum en de helft van de kaas toe en laat 3-4 minuten sudderen. Schep tenslotte de pasta erdoor, proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Maak rolletjes van de gegrilde courgette en verdeel over de pasta. Strooi de overgebleven kaas erover.
TIP
Weinig tijd? Je kunt de courgette ook klein snijden en bakken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Volkoren pastaHerkomst: La bio idea
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 200 g DoperwtenHerkomst: Your Organic Nature
  • 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
  • 70 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 75 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -21%
vegetablecounter
Groente+ 146%
vita-score
Vitaliteit+ 58%
co2-reduction-score
CO2eq -43%
water-reduction-score
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkVariatieVegetarischSeizoenLekker snelGezin9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie755 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker18 g
Vet34 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit30 g
Vezels12 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Tarwe
Gluten
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Flammkuchen met tonijn
734 kcal
320 g groente
Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Eiwitrijk,   Seizoen
Creamy maïs ramen
776 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Vegetarisch,   9 maanden,   Eiwitrijk
Hamburgers met gesmoorde groene kool
845 kcal
300 g groente
Eiwitrijk,   9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Variatie,   Seizoen
Makkelijke pita pizza's
710 kcal
270 g groente
Gezin,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Lactosevrij,   Variatie,   9 maanden,   Vegetarisch
Makkelijke wok met gebakken banaan
935 kcal
250 g groente
9 maanden,   Eiwitrijk,   Gezin,   Lekker snel,   Lactosevrij,   Glutenvrij,   Variatie