Spaghetti met schorseneren in champignon-tomatensaus

3,4
Gemiddelde van 5 reviews
704 kcal
300 g groente
Spaghetti met schorseneren
arrow down

Schorseneren worden niet veel meer gegeten, omdat het schoonmaken lang duurt. De smaak is heerlijk en doet denken aan asperges of artisjokken. Bij het schillen van schorseneren komt er een wit, plakkerig sap vrij dat vlekken aan je handen kan geven. Om deze reden noemden ze schorseneren vroeger ook wel ‘keukenmeiden verdriet’.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Zet een kom met citroenwater (of azijnwater) klaar. Was de schorseneren grondig onder de kraan en schil met een dunschiller tot je mooie witte stengels overhoudt. Snijd in stukken van 5 cm en leg direct in het citroenwater om verkleuren te voorkomen. Giet daarna het citroenwater weg.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de schorseneren 10 minuten op een middelhoog vuur. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  3. Breng water met een snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  4. Pel en snipper sjalotten. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes of in vieren. Verhit olie in bakpan en fruit de sjalotten 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak goudbruin. Doe de tomatenblokjes en voorgekookte schorseneren erbij en verwarm alles nog 5 minuten. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, Thaise basilicum, zout en peper.
  5. Rooster de pijnboompitjes in een droge bakpan bruin. Verdeel de spaghetti met de groentesaus over de borden en strooi de pijnboompitjes erover. Garneer met de verse Thaise basilicum.
TIP
Als je van pittig houdt voeg dan chilivlokken toe.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g SchorsenerenHerkomst: arenosa
  • 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
  • 2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 400 g TomatenblokjesHerkomst: Your Organic Nature
  • 2 tl Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 0.5 st Verse Thaise basilicumHerkomst: Herbio
  • 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 70%
co2-reduction-score
CO2eq -73%
water-reduction-score
Water -88%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieVeganGezinSeizoenLactosevrij9 maandenVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie704 kcal
Koolhydraten93 g
Suiker34 g
Vet26 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit21 g
Vezels13 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin