Pittige spruitjes stamppot met wild rookworst en gebakken appel

4,4
Gemiddelde van 5 reviews
780 kcal
300 g groente
Pittige spruitjes stamppot met wild rookworst
arrow down

Eigenlijk kun je met elke groente wel een stamppot maken. Vandaag maken we een lekkere stamppot met spruitjes en rookworst van wild. Dit briljante worstje van fenomenale makers past perfect bij het seizoen en deze stamppot. We geven een kleine twist met een licht pittige gebakken appel. Waarbij je natuurlijk ook altijd de chilivlokken kunt bewaren voor bij een ander gerecht.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar.
  2. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd doormidden of in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de spruitjes 15 minuten op een middelhoog vuur.
  3. Zet een pan met warm water op en verwarm de rookworst in de verpakking (zonder het karton) 15-20 minuten. Let op dat het water niet kookt.
  4. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de ui en appel de laatste 5 minuten mee met de spruitjes. Voeg op het laatst een klontje boter en een scheutje water toe en breng op smaak met chilivlokken, peper en zout.
  5. Stamp de aardappels en een deel van de spruiten met een beetje kookvocht, (rode wijn)azijn en mosterd. Serveer de stamppot met de rookworst, ui, appel en de overgebleven spruitjes.
TIP
Voor iets meer 'bite' kun je (een deel van) de spruiten ook in de oven roosteren en daarna door de aardappelpuree scheppen. Heerlijk met een klontje boter.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, zachtkokend
  • 500 g SpruitjesHerkomst: biosonn
  • 175 g Rookworst wildHerkomst: Wild van wild
  • 3 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Appel
  • 2 tl ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie of boter
  • 2 tl Mosterd
  • 1 el (Rode wijn)azijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -205%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 6%
co2-reduction-score
CO2eq+ 575%
water-reduction-score
Water+ 889%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij9 maandenVariatieEiwitrijkGlutenvrijSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie780 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker12 g
Vet36 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit25 g
Vezels22 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Rund
Mosterd
Koriander
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan