Stoofpot 'jagerskip' met pancetta, champignons en verse dragon

3,0
Gemiddelde van 1 review
801 kcal
350 g groente
Stoofpot 'jagerskip'
arrow down

Vandaag een special recept van onze Belgische chef Frank Fol, ook wel De Groentekok®. Als culinaire trendsetter weet hij als geen ander hóe met smaak te overtuigen in een gezonde levensstijl. Zijn gerechten bevatten ook vlees, gevogelte en vis, maar altijd komen groenten op de eerste plaats. Onze biologische champignons worden geleverd door Jolanda en Geert-Peter Rijk van Paddestoelenrijk uit Rossum.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Was de tomaat, snijd klein en mix met een staafmixer of keukenmachine.
  2. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes of in kwarten. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de wortel en snijd in kleine plakjes. Snijd de pancetta in smalle reepjes.
  3. Verwarm olie in een stoofpot. Bak de kip met de pancetta goudbruin. Voeg de ui, knoflook en gepureerde tomaat toe en laat meebakken. Kruid met wat zeezout en peper uit de molen en bestrooi met meel. Voeg de bouillon en wortel toe en breng al roerend tot het kookpunt. Zet het vuur lager en voeg de champignons toe en enkele fijngesneden dragonblaadjes. Laat afgedekt nog 15 minuten zachtjes sudderen en inkoken.
  4. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af, zet afgedekt opzij en laat de rijst verder zwellen.
  5. Serveer de rijst met de stoofpot en strooi wat overgebleven dragon eroverheen.
TIP
Ook lekker met zoete aardappel in plaats van rijst.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 200 g ChampignonsHerkomst: paddenstoelenrijk
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookHerkomst: Proaco
  • 200 g WortelHerkomst: Udea
  • 40 g PancettaHerkomst: Fumagalli
  • 200 g Kipdijbeenfilet, blokjesHerkomst: Kemper Kip
  • 5 g Verse dragonHerkomst: Herbio
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 125 ml Bouillon
  • 1 el Bakolie
  • 1.5 el Meel
  • snufje Zeezout en peper uit de molen

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -40%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 40%
co2-reduction-score
CO2eq+ 21%
water-reduction-score
Water+ 262%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVariatieGezinEiwitrijkLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie801 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker10 g
Vet42 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit34 g
Vezels10 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Varken
Kip
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan