Sushi met tonijn wortel en komkommer

Nog geen reviews
629 kcal
250 g groente
Sushi met tonijn
arrow down

Met sushi kun je eindeloos variëren en oh wat ziet het er heerlijk en mooi uit. Officieel is sushi ontdekt in China, hier werd al jaren gebruik gemaakt van de combinatie van vis en rijst. De rijst werd gebruikt om de vis goed te houden. Deze ‘conserveringsmethode’ verspreidde zich over de rest van Azië en bereikte ook Japan. In Japan werd de vis uiteindelijk samen met de rijst gegeten en dit zijn we later sushi gaan noemen. Tip: haal de avocado uit de zak en laat verder rijpen op je fruitschaal.

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Giet het overtollige water af en meng de azijn erdoor. Zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui heel fijn. Schil de wortel, was de komkommer en snijd in dunne lucifers. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in repen. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
  3. Meng de tonijn met de gesnipperde ui, mayonaise, olijfolie en sojasaus (of tamari). Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  4. Leg de nori vellen op een houten plank (of gebruik een sushimatje). Smeer de plakkerige risotto erover uit zodat 2/3 van de nori vellen bedekt zijn. Beleg de risotto met het tonijnmengsel en verdeel vervolgens de komkommer, wortel en avocado erover. Maak het uiteinde van de nori vellen nat en rol de sushirollen stevig op.
  5. Rol in plastic folie en laat even rusten in de koelkast. Verwijder daarna de folie en snijd de rollen met een scherp mes in stukken van circa 2 cm.
  6. Serveer de sushi op een mooie plank of schaal. Doe de overgebleven ingrediënten in een kom en serveer bij de sushi.
TIP
Maak een lekkere dip van sojasaus (of tamari) met chilivlokken, geperste knoflook en limoensap. Weinig tijd? Je kunt er ook een sushi bowl van maken, door alle ingrediënten netjes in een kom te schikken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 190 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 300 g WortelHerkomst: Udea
  • 0.5 st Komkommer
  • 1 st AvocadoHerkomst: Eosta
  • 160 g TonijnHerkomst: Fish4ever
  • 5 st Nori vellenHerkomst: Terra Sana
Zelf toevoegen
  • 2 el (Rijst)azijn
  • 1 el Mayonaise
  • 1 el Olijfolie
  • 2 ml Sojasaus (of tamari)
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 3%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 23%
co2-reduction-score
CO2eq+ 17%
water-reduction-score
Water -44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkVariatieSeizoenLactosevrijGlutenvrijGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie629 kcal
Koolhydraten90 g
Suiker11 g
Vet14 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit32 g
Vezels10 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Ei
Mosterd
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin
Pasta met andijvie-roomsaus
595 kcal
250 g groente
Variatie,   9 maanden,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Afvallen
Pasta pastrami met zachte mosterdsaus
865 kcal
210 g groente
Seizoen,   Variatie,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Gezin