Smeuïge tomatenrisotto met feta walnoten en rucola
4,3
674 kcal
250 g groente
Een perfecte risotto maken is niet moeilijk, maar het vergt wel wat oefening én je moet erbij blijven. De twee belangrijkste regels zijn: heb geduld en blijf roeren. De risottorijst neemt tijdens het roeren rustig de bouillon in zich op. Door het roeren laten de rijstkorrels zetmeel los en krijg je een romige risotto. Heb je nog tijd over: laat de risotto afgedekt nog 10 minuten verder na-garen.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten mee.
- Schenk de bouillon erbij en laat op een middelhoog vuur zachtjes pruttelen. Roer regelmatig zodat de risotto niet aanbrandt. Na circa 15-20 minuten is de bouillon opgenomen.
- Was intussen de tomaat en snijd klein. Pel de knoflook. Voeg halverwege toe aan de risotto en laat zachtjes koken. Pers de knoflook erboven uit, proef en breng op smaak met zout en peper.
- Was de rucola, laat goed uitlekken en snijd klein. Verbrokkel de feta. Hak de walnoten en rooster enkele minuten in een droge bakpan op een middelhoog vuur.
- Schep de rucola op het laatst door de risotto (bewaar wat voor de garnering). Verdeel de tomatenrisotto over de borden. Strooi de feta en walnoten erover en garneer met wat rucola.
TIP
Je kunt de rucola ook rauw serveren als salade met wat feta, tomaat en walnoten. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 3 st UiHerkomst: TVA Organics
- 150 g RisottorijstHerkomst: IDorganics
- 4 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 50 g RucolaHerkomst: Snijderij Udea
- 75 g FetaHerkomst: Minos
- 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
- 500 ml Bouillon
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -13%
Groente+ 98%
Vitaliteit+ 37%
CO2eq -73%
Water -41%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Gezin, Afvallen, Seizoen, Glutenvrij, 9 maanden, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie674 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker10 g
Vet34 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit17 g
Vezels7 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Noten
Lactose
Melk
Vergelijkbare recepten
700 kcal
450 g groente
Variatie, 9 maanden, Glutenvrij, Gezin, Vegan, Lactosevrij, Seizoen, Vegetarisch
699 kcal
250 g groente
Seizoen, 9 maanden, Gezin, Variatie, Vegetarisch, Eiwitrijk, Lekker snel
765 kcal
350 g groente
9 maanden, Glutenvrij, Eiwitrijk, Gezin, Seizoen, Variatie, Lactosevrij
709 kcal
250 g groente
Specials, Variatie, Seizoen, Lekker snel, Gezin, Vegetarisch, 9 maanden
724 kcal
280 g groente
Variatie, Specials, Glutenvrij, Lactosevrij, Eiwitrijk, Seizoen, Gezin