Traybake met krieltjes, maïs en chipolata en een prei-vinaigrette

3,9
Gemiddelde van 20 reviews
745 kcal
270 g groente
Traybake met krieltjes, maïs en chipolata

Koken, grillen, BBQ-en, poffen of vermalen tot meel. Met maïs kun je alle kanten op. Maïs is eigenlijk een graangewas maar wordt gegeten als groente. We eten alleen suikermaïs, met zijn zoete, gele korrels. Wat je langs de weg ziet staan, is meestal snijmaïs, een zetmeelrijk veevoer.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de krieltjes, snijd kleiner en kook 10 minuten.
  2. Verwijder de bladeren van de maïskolf, snijd in stukken (gebruik een scherp mes) en kook met de krieltjes mee. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
  3. Snijd de chipolata in stukken. Doe de chipolata, krieltjes en maïs in een ruime braadslede of spreid uit over de bakplaat. Besprenkel royaal met olie en kruid met paprikapoeder, zout en (chili)peper. Bak nog eens 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  4. Pel en snipper de ui. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd heel klein. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui en prei 5 minuten op een middelhoog vuur. Schep op een bord en zet opzij. Klop de mosterd, azijn, olijfolie extra vierge, peper en een snuf zout goed door elkaar. Schep dit door de prei en ui.
  5. Serveer de krieltjes, maïs en chipolata uit de oven en verdeel de prei-vinaigrette erover.
TIP
Besmeer de maïskolf met wat boter, peper en zout, heerlijk! Wil je de oven niet gebruiken? Je kunt alles ook opbakken in een pan.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g KrieltjesHerkomst: Potato next
  • 1 st MaïskolfHerkomst: Overesch
  • 200 g Varkenschipolata worstjesHerkomst: Future Food Group
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st PreiHerkomst: Peeters
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Mosterd
  • 2 el Azijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 1%
vegetablecounter
Groente+ 114%
vita-score
Vitaliteit+ 6%
co2-reduction-score
CO2eq -60%
water-reduction-score
Water -68%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVariatie9 maandenGlutenvrijSeizoenEiwitrijkGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie745 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker18 g
Vet32 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit32 g
Vezels15 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Varken
Rund
Mais
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan