Viskoekjes van bananenbloesem met paksoi en noodles

2,6
Gemiddelde van 39 reviews
631 kcal
300 g groente
Viskoekjes van bananenbloesem

Bananenbloesem is een paarse bloem afkomstig van de bannentros en kan gestoomd of gekookt worden. Bananenbloesem heeft een neutrale smaak en neemt makkelijk smaken op van kruiden en specerijen. Het wordt veel als plantaardig alternatief voor vis gebruikt.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in 10-12 minuten gaar. Giet daarna het water af.
  2. Verwijder intussen de onderkant van de paksoi en was de bladeren met koud water. Snijd het witte deel in grove stukken en de groene bladeren in reepjes. Verhit olie een bakpan en roerbak het witte deel circa 8 minuten op een middelhoog vuur. Bak de laatste 2 minuten de paksoibladeren mee.
  3. Spoel de bananenbloesem in een zeef onder de kraan en doe samen met de kikkererwten, het kikkererwtenvocht, limoensap, currypasta en sojasaus in een blender (of gebruik een staafmixer). Meng dit kort, zodat je nog wat structuur overhoudt. Snijd de bosui en verse koriander klein. Kneed met je handen de helft van de bosui, de helft van de koriander en het paneermeel door het beslag.
  4. Vorm kleine balletjes van het beslag en druk ze plat tot 0,5 cm dik en 3 cm doorsnee. Bak de 'viskoekjes' in de pan van de paksoi in een laagje olie tot ze aan beide kanten bruingebakken zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Roerbak de eieren en schep door de noodles. Serveer de noodles in een kom met de paksoi en de viskoekjes. Werk af met de overgebleven koriander en bosui.
TIP
Deze noodles zijn ook erg lekker met pittige sambal of chilivlokken. Ook lekker met wat limoenrasp.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Udon noodlesHerkomst: Miefabriek
  • 1 st PaksoiHerkomst: Puur Origine
  • 400 g BananenbloesemHerkomst: Fair trade
  • 200 g KikkererwtenHerkomst: Machandel
  • 0.5 st Limoen, sapHerkomst: Fair trasa
  • 25 g Thaise groene currypastaHerkomst: Onoff Spices
  • 0.5 bosje BosuiHerkomst: Van Oers
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 el Sojasaus
  • 15 g Paneermeel
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -19%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 50%
co2-reduction-score
CO2eq -60%
water-reduction-score
Water -48%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVariatie9 maandenVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie631 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker5 g
Vet21 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit23 g
Vezels15 g
Zout2.5 g
Allergenen informatie
Gluten
Koriander
Tarwe
Peulvruchten
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan