Pannenkoeken met wortel met spinazie en linzen

Nog geen reviews
696 kcal
230 g groente
Pannenkoeken met wortel
arrow down

Vandaag eten we pannenkoeken op basis van een 6 granen pannenkoekenmix. Hiermee maak je een heerlijk pannenkoekenbeslag volgens oud-Hollands recept. Het graan is op ambachtelijke wijze gemalen tussen molenstenen en de ingrediënten zijn afkomstig van biologische landbouw. De combinatie met wortel, linzen en spinazie zorgt voor een heerlijke, voedzame maaltijd voor jong en oud.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil of was de wortel en rasp klein in een keukenmachine of met een rasp. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de helft van de spinazie klein. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
  2. Klop een beslag van de pannenkoekmix, ei, melk, zout en peper. Schep de wortelrasp en de kleingesneden spinazie door het beslag.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak de pannenkoeken lichtbruin en gaar (of gebruik twee pannen, dan gaat het bakken 2 keer zo snel). Draai de pannenkoek om zodra de bovenkant droog is. Bak per persoon tenminste twee pannenkoeken, leg ze op een warm bord en dek af met aluminiumfolie of een deksel.
  4. Pel en snipper de knoflook. Verhit olie in een bakpan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg vlak voor het serveren de uitgelekte linzen en de overgebleven spinazie toe en roerbak een halve minuut op een hoog vuur. Hak de walnoten grof en schep het erdoor. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Beleg de pannenkoeken met het linzen-spinaziemengsel.
TIP
Je kunt ook enkel de wortel door het beslag mengen en van de spinazie een lekkere salade maken voor ernaast. Hou de pannenkoeken warm in een voorverwarmde oven (op 60 ºC).

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g WortelHerkomst: Udea
  • 75 g SpinazieHerkomst: Udea Snijderij
  • 200 g LinzenHerkomst: Machandel
  • 150 g Pannenkoekmix Herkomst: joannusmolen
  • 3 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 400 ml MelkHerkomst: Weerribben
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -41%
vegetablecounter
Groente+ 83%
vita-score
Vitaliteit+ 40%
co2-reduction-score
CO2eq+ 11%
water-reduction-score
Water+ 272%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieGezinEiwitrijkVegetarisch9 maandenSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie696 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker16 g
Vet33 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit28 g
Vezels12 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Ei
Gluten
Peulvruchten
Melk
Lactose
Noten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin