Wraps met pompoenpuree biet, rauwe ham en peer

Nog geen reviews
812 kcal
300 g groente
Wraps met pompoenpuree
arrow down

Het special recept van Frank Fol bevat deze week heerlijke wraps. Met wraps valt er eindeloos te variëren met verschillende ingrediënten. Zo maakt Frank in dit gerecht een bijzondere combinatie van onder andere pompoen en geraspte rode bietjes. De smaak van de rauwe bietjes wordt mooi omhooggehaald door een combinatie van zuur (appelazijn), zoet (peer) en zout (rauwe ham). Tip: haal de peer uit de zak en laat verder rijpen op je fruitschaal.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spreid de pompoenblokjes uit over de bakplaat en besprenkel met olie. Rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven en schep halverwege om.
  2. Schil de rode biet en rasp fijn met een keukenmachine of gebruik een handrasp (let op: rode biet geeft erg af aan je handen). Hak de cashewnoten grof. Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd in fijne reepjes. Hak wat verse bieslook klein.
  3. Pureer de helft van de geroosterde pompoen met de crème fraîche tot een gladde saus en schep wat van de bieslook erdoor (de rest van de bieslook gebruik je om het gerecht mee te garneren).
  4. Meng de geraspte rode biet met de rest van de geroosterde pompoen. Breng op smaak met olijfolie, (appel)azijn en peper van de molen.
  5. Verwarm de wraps kort in een droge bakpan en bestrijk deze met een deel van de pompoensaus. Verdeel hierover de ham, peer, geraspte bietjes en geroosterde pompoen. Strooi wat gehakte cashewnoten en fijngesneden verse bieslook erover. Rol de wrap op en snijd in stukken.
TIP
Leg de rode biet voor het raspen even in een kom met koud water. Zo zal een deel van de rode kleurstof onttrokken worden. Hierdoor kleuren je handen niet zo rood.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Pompoen, gesnedenHerkomst: proef
  • 200 g Rode bietHerkomst: Biobeta
  • 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
  • 1 st Peer
  • 5 g Verse bieslookHerkomst: Herbio
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 4 st Tortilla wraps extra vezelHerkomst: Amaizin
  • 45 g Rauwe hamHerkomst: st hendrick
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el (Appel)azijn
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -21%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 47%
co2-reduction-score
CO2eq -57%
water-reduction-score
Water -79%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelGezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie812 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker18 g
Vet50 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit18 g
Vezels7 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Varken
Noten
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin
Pasta met andijvie-roomsaus
595 kcal
250 g groente
Variatie,   9 maanden,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Afvallen
Makkelijke bloemkool korma
689 kcal
290 g groente
Gezin,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Glutenvrij,   Lekker snel
Romige, kruidige bloemkoolsoep
653 kcal
400 g groente
9 maanden,   Afvallen,   Variatie,   Lekker snel,   Vegetarisch,   Gezin,   Seizoen
Pasta pastrami met zachte mosterdsaus
865 kcal
210 g groente
Seizoen,   Variatie,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Gezin