Groentestoofpotje met kapucijners en zoete aardappelpuree

Nog geen reviews
729 kcal
250 g groente
Groentestoofpotje met kapucijners

Vandaag een lekker stoofpotje veel groente, waaronder raapstelen en meiraapjes. Meirapen zijn witte of wit-roze knolletjes. Het is een kruising tussen kool en koolraap. De meiraapjes hebben een bijzonder milde en fijne smaak. Geschikt om rauw te eten of gekookt in groenteschotels, stamppot, soep of salades.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil de zoete aardappels en snijd in stukjes. Breng de zoete aardappel in een pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook ongeveer 15 minuten en de zoete aardappel gaar is. Giet af, voeg de vegan boter toe en stamp tot een fijne puree. Maak op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  2. Was of schil intussen de raapjes en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en snijd doormidden. Bereid de bouillon.
  3. Verhit olie in een braadpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de raapjes toe en bak even mee. Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Doe de sperziebonen erbij en strooi de tijm erover. Laat zo'n 13-15 minuten afgedekt stoven.
  4. Spoel en giet de kapucijners af. Verwijder de worteltjes van de raapstelen. Was en snijd klein (circa 2 cm) en voeg de raapsteeltjes op het laatst toe aan de pan bij de raapjes. Verwarm kort mee totdat de raapsteeltjes beginnen te slinken. Maak op smaak met zout, peper, limoenrasp en sap.
  5. Schep de zoete aardappelpuree op de borden en serveer de groentestoof erbij.
TIP
Je kunt ook de zoete aardappel meekoken met de stoofpot, voeg dan een beetje extra water toe.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Zoete aardappelsHerkomst: Solid
  • 300 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g Sperziebonen
  • 300 g KapucijnersHerkomst: Yon
  • 1 bosje RaapstelenHerkomst: Ekologisch
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 200 ml Bouillon
  • 2 el Bakolie
  • 15 g (Vegan) Boter
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Tijm
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -42%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 28%
co2-reduction-score
CO2eq -78%
water-reduction-score
Water+ 252%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan9 maandenVegetarischGlutenvrijSeizoenLactosevrijVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie729 kcal
Koolhydraten93 g
Suiker21 g
Vet24 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit21 g
Vezels27 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Mais
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,99 p.p.
Loaded jackfruit met tomatensalsa en tortillachips
665 kcal
270 g groente
Lactosevrij,   Vegan,   Specials,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Afvallen,   Seizoen