Flammkuchen lahmacun met een tomaat-komkommersalade

4,5
Gemiddelde van 51 reviews
796 kcal
240 g groente
Flammkuchen lahmacun

Het Turkse gerecht lahmacun (spreek je uit als: ‘lach-maa-dzjoen’) staat bij ons bekend als Turkse pizza. Dit gerecht bestaat uit een deegbodem met tomatenpuree en gehakt. Vandaag gebruiken we flammkuchendeeg, waardoor dit gerecht supersnel klaar is. We serveren de lahmacun flammkuchen met een salade van tomaat en komkommer en een knoflooksausje.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 3-5 minuten onderin de hete oven.
  2. Pel de ui en snijd de helft in halve ringen (de rest bewaar je voor later). Verhit olie in een bakpan en bak het gehakt samen met de tomatenpuree een minuut (het hoeft niet gaar te zijn). Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Voeg eventueel een beetje water toe als het geheel te dik is. Besmeer het voorgebakken flammkuchendeeg met het gehaktmengsel en verdeel de helft van de ui erop. Besprenkel met olijfolie en bak nog 10 minuten in de hete oven.
  3. Was intussen de komkommer en tomaat en snijd in kleine blokjes. Snijd de overgebleven ui heel fijn. Meng de komkommer, tomaat en ui en leg alles op een mooie schaal. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie extra vierge.
  4. Pel de knoflook. Doe de yoghurt in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Breng de knoflooksaus op smaak met zout en peper.
  5. Beleg de flammkuchen lahmacun met een beetje van de tomaat-komkommersalade en druppel wat van de knoflooksaus erover. Serveer de rest van de salade ernaast.
TIP
Op een of andere manier werken uien en kinderen niet samen. Heb je heel kritische tafelgenoten, houd het apart. Iets makkelijker, bak ze dan mee met het gehakt, dan worden ze iets zoeter en zachter en daarom toegankelijker!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st FlammkuchendeegHerkomst: Flammkuchen.nl
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g RundergehaktHerkomst: Future Food Group
  • 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
  • 0.5 st KomkommerHerkomst: Almagro
  • 200 g TrostomatenHerkomst: Solid
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Yoghurt (of mayonaise)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 3%
vegetablecounter
Groente+ 90%
vita-score
Vitaliteit+ 22%
co2-reduction-score
CO2eq+ 3%
water-reduction-score
Water -63%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenLekker snelVariatie9 maandenEiwitrijkGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie796 kcal
Koolhydraten87 g
Suiker9 g
Vet34 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit34 g
Vezels9 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Rund
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Broodje hamburger
743 kcal
250 g groente
9 maanden,   Variatie,   Gezin,   Seizoen,   Lekker snel,   Eiwitrijk
Zoete aardappel-kokossoep
754 kcal
420 g groente
Lactosevrij,   Variatie,   Vegan,   Afvallen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin
Noodles-groentensoep (ramen)
741 kcal
360 g groente
9 maanden,   Variatie,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   Seizoen,   Lekker snel,   Eiwitrijk
Hete bliksem met wortelpeterselie
760 kcal
300 g groente
Vegetarisch,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegan,   Eiwitrijk
Romige spaghetti met walnoten
714 kcal
290 g groente
Lekker snel,   Seizoen,   9 maanden,   Vegan,   Gezin,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Variatie
Orzo in cherrytomatensaus
804 kcal
340 g groente
Variatie,   Gezin,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Seizoen,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   9 maanden