Flammkuchen met bloemkool in knoflookolie peterselie en Légumaise

Nog geen reviews
684 kcal
300 g groente
Flammkuchen met bloemkool in knoflookolie

Flammkuchen is een gerecht uit de Elzas, een regio in Frankrijk. Het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Het traditionele recept bevat een bodem van dun brooddeeg die met crème fraîche, uien en reepjes spek is belegd. Vandaag beleggen we de flammkuchen met een in knoflookolie gebakken bloemkool en pittige Légumaise. Een super lekkere combinatie!

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in hele kleine roosjes en de stronk in dunne plakjes. Meng de olie met zout en (chili)peper en pers de knoflook erboven uit. Doe de bloemkool in een ovenschaal en schenk de knoflookolie erover. Hussel goed door elkaar en bak de bloemkool alvast 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Pel intussen de ui en snijd in partjes of ringen. Verwarm olie in een bakpan en bak de ui enkele minuten op een middelhoog vuur.
  4. Besmeer het flammkuchendeeg losjes met de helft van de Légumaise en verdeel de voorgebakken bloemkool en ui erover. Als niet alles op de flammkuchen past, serveer je de rest ernaast. Bak de flammkuchen nog 10-15 minuten boven in de hete oven.
  5. Klop de overgebleven Légumaise los met en beetje water en druppel voor het serveren over de flammkuchen. Werk af met de kleingesneden peterselie.
TIP
Snijd wat van het groene blad van de biologische bloemkool klein en roerbak mee. Dit kun je prima eten!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st FlammkuchendeegHerkomst: Flammkuchen.nl
  • 1 st BloemkoolHerkomst: Nieuweboer
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 150 g Légumaise kokos rode curryHerkomst: Ekomenu - Frank Fol
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 5 g Verse peterselie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -14%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -82%
water-reduction-score
Water -86%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenLactosevrijVegetarischGezinVeganVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie684 kcal
Koolhydraten89 g
Suiker13 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit18 g
Vezels13 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Koriander
Tarwe
Selderij
Peulvruchten
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan