Foe Yong Hai met rijst in tomatensaus

3,9
Gemiddelde van 33 reviews
710 kcal
290 g groente
Foe Yong Hai met rijst

Dit gerecht is een echte klassieker als je graag Chinees eet. Als je eenmaal weet hoe eenvoudig je groenten in een zoetzure saus zelf kunt maken, wil je nooit meer anders. De meeste ingrediënten zijn lokaal en van het seizoen en je maakt deze Foe Yong Hai in ongeveer een half uur klaar. Het meeste werk gaat zitten in het snijden van de groenten.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en laat afgedekt nagaren.
  2. Was of schil de wortel en rasp grof. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de verse gember en rasp fijn.
  3. Klop de eieren los in een kom en schep de prei en wortelrasp erdoor. Verhit olie in een bakpan en schenk het eimengsel erin (maak je dit gerecht voor meerdere personen klaar, dan is het handig om twee pannen te gebruiken of in twee porties te bakken). Zet het vuur laag en laat de omelet afgedekt, in ongeveer 15 minuten stollen. Het is prima om af en toe in de omelet te roeren zodat je grote stukken krijgt. Draai eventueel halverwege de omelet voorzichtig om.
  4. Voor de saus: verhit olie in een bakpan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op een laag vuur. Doe de tomatenblokjes erbij samen met de azijn en sojasaus en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de witte kool 3-5 minuten op een hoog vuur.
  6. Schenk de zoetzure saus in een schaal en leg de omelet(stukken) erop. Serveer met de rijst, gewokte kool en garneer ten slotte met de pinda's.
TIP
De tomatensaus kun je eventueel binden met een papje van maizena en water.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 tl Gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 4 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 400 g TomatenblokjesHerkomst: Your Organic Nature
  • 200 g Witte kool, gesnedenHerkomst: ekomenu maatwerk
  • 25 g Pinda'sHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 2 el (Rijst)azijn
  • 2 el Sojasaus
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -37%
vegetablecounter
Groente+ 130%
vita-score
Vitaliteit+ 68%
co2-reduction-score
CO2eq -49%
water-reduction-score
Water+ 114%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGezinGlutenvrijVariatieSeizoenVegetarischLactosevrijEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie710 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker21 g
Vet27 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit29 g
Vezels13 g
Zout2.2 g
Allergenen informatie
Ei
Pinda's
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Broodje hamburger
743 kcal
250 g groente
9 maanden,   Variatie,   Gezin,   Seizoen,   Lekker snel,   Eiwitrijk
Zoete aardappel-kokossoep
754 kcal
420 g groente
Lactosevrij,   Variatie,   Vegan,   Afvallen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin
Noodles-groentensoep (ramen)
741 kcal
360 g groente
9 maanden,   Variatie,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   Seizoen,   Lekker snel,   Eiwitrijk
Romige spaghetti met walnoten
714 kcal
290 g groente
Lekker snel,   Seizoen,   9 maanden,   Vegan,   Gezin,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Variatie
Flammkuchen met maïs en courgette
683 kcal
310 g groente
Vegan,   Vegetarisch,   9 maanden,   Variatie,   Lekker snel,   Lactosevrij
Orzo in cherrytomatensaus
804 kcal
340 g groente
Variatie,   Gezin,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Seizoen,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   9 maanden