Frisse sla stamppot met paprika en chipolata worstjes

4,2
Gemiddelde van 34 reviews
628 kcal
250 g groente
Frisse sla stamppot

Meestal eten we sla rauw in een salade, maar vandaag maken we er een lekker frisse stamppot mee. Kropsla is een van de meest verkochte sla soorten. Deze sla wordt ook wel ‘botersla’ genoemd vanwege de boterzachte smaak.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd in stukken. Kook in 15-20 minuten gaar.
  2. Was de sla, laat goed uitlekken in een vergiet en snijd of scheur klein. Pel de ui en snijd in partjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Snijd de bieslook fijn.
  3. Verwarm olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de chipolata worstjes met de ui en paprika gaar in circa 10 minuten. Maak op smaak met de bieslook.
  4. Giet het water van de aardappels af (bewaar eventueel een kopje kookvocht) en laat even droog stomen op een laag vuur. Doe de melk (of kookvocht) en een klontje boter bij de aardappels en stamp tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper. Schep de sla, ui en paprika door de puree en serveer de sla stamppot met de chipolata worstjes.
TIP
Deze stamppot is ook erg lekker met een beetje mosterd. Je kunt natuurlijk ook een salade maken en deze serveren met aardappelpuree en worstjes.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, kruimigHerkomst: E van de Vijver
  • 1 st Krop slaHerkomst: de Eerste
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
  • 200 g Varkenschipolata worstjesHerkomst: Future Food Group
  • 0.5 st Verse bieslookHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie of boter
  • 150 ml Melk of kookvocht
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 5%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 14%
co2-reduction-score
CO2eq -30%
water-reduction-score
Water -49%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinGlutenvrij9 maandenAfvallenEiwitrijkLactosevrijVariatieSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie628 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker13 g
Vet23 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit30 g
Vezels10 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Varken
Koriander
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Broodje hamburger
743 kcal
250 g groente
9 maanden,   Variatie,   Gezin,   Seizoen,   Lekker snel,   Eiwitrijk
Zoete aardappel-kokossoep
754 kcal
420 g groente
Lactosevrij,   Variatie,   Vegan,   Afvallen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin
Noodles-groentensoep (ramen)
741 kcal
360 g groente
9 maanden,   Variatie,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   Seizoen,   Lekker snel,   Eiwitrijk
Romige spaghetti met walnoten
714 kcal
290 g groente
Lekker snel,   Seizoen,   9 maanden,   Vegan,   Gezin,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Variatie
Orzo in cherrytomatensaus
804 kcal
340 g groente
Variatie,   Gezin,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Seizoen,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   9 maanden
Special +€ 3,25 p.p.
Flammkuchen met warmgerookte zalmsnippers
723 kcal
240 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Gezin