Groentegratin met pompoenpuree gebakken varkensfilet en dragon

3,6
Gemiddelde van 5 reviews
665 kcal
360 g groente
Groentegratin met pompoenpuree
arrow down

Zet moeiteloos een heerlijke ovenschotel op tafel met onze voorgesneden pompoenblokjes. Het schillen, uithollen en snijden is al voor je gedaan; alles wat je hoeft te doen is je favoriete gerecht maken en genieten. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd klein. Pel en snipper de ui. Kook de aardappels en ui met de helft van de pompoen afgedekt in 20 minuten gaar. Giet het water af en stamp alles met een klontje boter tot een gladde puree.
  3. Schil intussen de koolrabi en snijd in blokjes. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de koolrabi met de prei en de rest van de gesneden pompoen enkele minuten op een hoog vuur. Voeg een scheutje water toe en stoof afgedekt 10 minuten. Kruid met peper en zout. Verwijder aan het eind de deksel, er mag geen water meer in de pan staan.
  4. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Snijd de dragon klein. Meng de linzen met de dragon en groenten en schep in de ovenschaal. Top met gepureerde pompoen-aardappelpuree en bestrooi met paneermeel en een klontje boter. Bak nog 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Kruid de varkensfilet met zout en peper. Verhit olie in een bakpan en bak de varkensfiletlapjes kort op een hoog vuur. Temper het vuur en bak in 5 minuten gaar. Voeg eventueel een klontje boter toe. Serveer de varkensfilet met de groentegratin.
TIP
Het is ook lekker het varkensvlees klein te snijden en met de groenten mee te bakken en in de oven te garen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Aardappels, kruimig
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 400 g Pompoen, gesnedenHerkomst: Proef
  • 1 st KoolrabiHerkomst: de Waog
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 200 g Linzen Herkomst: Machandel
  • 5 g Verse dragonHerkomst: Herbio
  • 200 g VarkensfiletlapjeHerkomst: Future Food Group
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie (of boter)
  • 10 g Paneermeel of broodkruim
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -27%
vegetablecounter
Groente+ 186%
vita-score
Vitaliteit+ 30%
co2-reduction-score
CO2eq+ 39%
water-reduction-score
Water+ 188%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkSpecialsVariatieLactosevrij9 maandenAfvallenGlutenvrijSeizoenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie665 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker10 g
Vet19 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit38 g
Vezels16 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Varken
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen
Kruidige viskoekjes
705 kcal
230 g groente
Gezin,   9 maanden,   Variatie,   Seizoen,   Eiwitrijk,   Lactosevrij