Kalfssaucijs met gebakken spruiten en aardappel-pastinaakpuree

Nog geen reviews
847 kcal
0 g groente
Kalfssaucijs met gebakken spruiten
arrow down

Spruitjes zijn de okselknoppen van de spruitkool. Meestal worden spruitjes gekookt, maar je kunt ze ook bakken, wokken, stoven of stomen. Je moet ze zeker niet te lang koken, want dan werk je het ontstaan van de beruchte ‘spruitjeslucht’ in de hand. Spruitjes zijn de meest vitaminerijke wintergroente en zijn rijk aan vitamine B6, foliumzuur, vitamine C en kalium.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Boen of schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken. Schil de pastinaak. Snijd de aardappelen en de pastinaak in kleine blokjes en kook ze samen in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en bewaar wat kookvocht.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan. Schenk er 1/2 van de olijfolie (om in te bakken) in en bak de saucijzen rondom bruin. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat ze in 20 minuten gaar worden.
  3. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd doormidden. Kook de spruiten in 10 minuten beetgaar. Spoel af met koud water om de garing te stoppen.
  4. Stamp de aardappelen en pastinaak en wat kookvocht met een pureestamper. Breng op smaak met zout, peper.
  5. Zet een wok op het vuur. Schenk er 1/2 van de olijfolie (om in te bakken) in en rooster de geblancheerde spruiten en walnoten tot ze lichtbruin van kleur zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de saucijzen met de pastinaakpuree en de spruiten met walnoten.
TIP
Ook lekker met wat tijm erbij.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Aardappels, zachtkokend
  • 200 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 200 g KalfssaucijzenHerkomst: ecofields 200 g
  • 300 g SpruitjesHerkomst: biosonn
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price 0%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 26%
co2-reduction-score
CO2eq+ 29%
water-reduction-score
Water -40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd

Voedingswaarden

Per portie
Energie847 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker10 g
Vet50 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit31 g
Vezels17 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin